Tunturi C60 Crosstrainer Review

Laatste update:

Review
 • Geruisloos
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
 • Kwaliteit
4
Bezoekersbeoordeling: 2.6 (45 stemmen)
Sending
Voordelen: De Tunturi C 60 beschikt over een duidelijk kleurenscherm waarop alle informatie over de trainingsvoortgang goed te zien is. De 121 programma's zorgen ervoor dat elke training uniek is. Je kunt jezelf telkens opnieuw uitdagen door een wedstrijdje te doen tegen je eerdere trainingenresultaten. Ook de 'T-trainer' helpt je om jezelf telkens opnieuw uit te dagen. Deze digitale personal coach zorgt ervoor dat alle spiergroepen voldoende worden gebruikt.
Nadelen: De C60 kent twee mogelijke nadelen. Je kunt van mening zijn dat de prijs te hoog is. Daarnaast is het helaas niet mogelijk om je BMI (Body Mass Index) en vetpercentage te meten.

Algehele beoordelingtunturi c 60

De C60 van Tunturi is een professionele crosstrainer die gebruikt wordt in verschillende sportscholen. De crosstrainer beschikt over een 5.7 inch grafisch kleurenscherm. Hierop wordt alle noodzakelijke informatie zoals tijd, afstand en het aantal verbrande calorieƫn duidelijk weergegeven.

Het is door de USB poort zelfs mogelijk om de trainingsresultaten te uploaden naar je computer. Zo kun je analyses maken van je trainingen, waardoor je je voortgang bij kunt houden.

Kwaliteit & verplaatsbaarheid

Het maximaal belastbaar gewicht van de C60 is 135 kilogram en is zeker iets waar je op moet letten als je een crosstrainer koopt. Het maximaal belastbare gewicht zegt veel over de kwaliteit van de gebruikte materialen. Een maximaal belastbaar van 135 kilogram duidt dus op een stevige en stabiele crosstrainer gemaakt van goede materialen.

Als je van plan bent om de crosstrainer regelmatig te verplaatsen dan is dat geen probleem. Door middel van de ingebouwde transportwieltjes is het apparaat zeer gemakkelijk te verplaatsen. Ideaal als je thuis beschikt over weinig ruimte.

Blijf jezelf steeds opnieuw uitdagen!

Als op een crosstrainer meer dan 20 programma’s zitten dan heb je al vrij veel keuzemogelijkheid. De C60 crosstrainer beschikt over heel wat meer dan 20 programma’s.

Er zijn op deze crosstrainer maar liefst 121 trainingsprogramma’s beschikbaar! Zowel een beginnende- als een professionele gebruiker kan hiermee zeker voor langere tijd mee vooruit. Alleen de grote hoeveelheid aan programma’s geeft al aan dat de C60 niet zomaar een thuiscrosstrainer is. Het is bijna moeilijk om een trainingsprogramma te kiezen met zoveel keuzes tot je beschikking šŸ˜‰

Er zijn op de Tunturi C60 121 programma’s beschikbaar die voor een continue uitdaging blijven zorgen.

Het is onder andere mogelijk om een programma in te stellen dat al beschikbaar is, zelf programma’s te maken, te trainen op hartslag en op Wattage met behulp van de ingebouwde hartslagmeter.

Je eigen personal trainer

Het is mogelijk om een wedstrijdje te doen tegen jezelf. De zogenaamde ‘race functie’ maakt het mogelijk om jezelf uit te dagen om een betere prestatie te behalen als een voorgaande training. Zo blijft het trainen leuk en uitdagend.

Op deze crosstrainer is de ‘T-Trainer’ als personal coach beschikbaar die je leert om alle mogelijkheden en spiergroepen te gebruiken. Door deze informatie ben je er zeker van dat je de bewegingen goed uitvoert en je alle spiergroepen voldoende traint.

Technische specificaties

De belangrijkste technische eigenschappen zijn:

 • Maximaal belastbaar gewicht (kg): 135
 • Gewicht vliegwiel (kg): 34
 • Hartslagmeting: ja (via handgreep, ook borstband meegeleverd)
 • Ergometer: ja
 • Remsysteem: elektromagneet
 • Monitorweergave: snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik, vermogen (Watt), hartslag
 • Garantie: 2 jaar
 • Verstelbare voetpedalen: ja
 • Waterpas afstelbaar: ja
 • Afmetingen bij de 16” (cm): 163 x 61 x 163
 • Totaal aantal programma’s: 121
 • Aantal weerstanden: 8

Ā Wat zeggen anderen?

Gebruikers geven aan dat de crosstrainer gemakkelijk in elkaar te zetten is. Als je met 2 personen de crosstrainer opbouwt dan ben je binnen een half uurtje klaar. Fijn, want des te eerder kun je beginnen met trainen!

Een ander voordeel van de crosstrainer volgens gebruikers zijn de uitgebreide mogelijkheden van deze crosstrainer. Neem bijvoorbeeld de ‘T-Ride’ optie waarbij op het beeldscherm een omgeving wordt getoond waardoor het lijkt dat je bijvoorbeeld over het strand loopt. Het is ook mogelijk om MP3’s af te spelen.

Een minder punt van de crosstrainer is de afwerking. De crosstrainer is voor een deel afgewerkt met plastic, wat de uitstraling volgens sommige consumenten niet ten goede komt.

Ook geven gebruikers als nadeel het ontbreken van de mogelijkheden tot het meten van je BMI (Body Mass Index) en het vetpercentageĀ  aan. De C 60 biedt dus helaas niet de mogelijkheid om je voorgang op deze manier te meten.

Als je op zoek bent naar een professionele crosstrainer voor thuis dan is de C 60 een goede keuze. De uitgebreide mogelijkheden bieden meer als voldoende uitdaging en plezier voor iedere gebruiker!

Plaats een reactie

Rating