Tunturi C30 Crosstrainer Review

Laatste update:

Review
 • Geruisloos
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
 • Kwaliteit
4
Bezoekersbeoordeling: 3.0 (14 stemmen)
Sending
Voordelen: De Tunturi C30 crosstrainer is een uitgebreide crosstrainer. De C30 biedt uitgebreide mogelijkheden om je voortuitgang te meten. Daarnaast kun je door de grote hoeveelheid aan trainingsprogramma's genoeg variatie aanbrengen in je training. Een ander voordeel is de mogelijkheid om 5 gebruikers toe te voegen die ieder hun voortgang en trainingsprogramma's op kunnen slaan.
Nadelen: Er is geen mogelijkheid om de voetpedalen te verstellen. Daarnaast kun je van mening zijn dat de crosstrainer te duur is.

Algehele beoordeling van de Tunturi C30Tunturi C 30 crosstrainer

De Tunturi C30 is een zeer complete crosstrainer.  De C30 is weliswaar wat duurder vergeleken met de andere crosstrainers voor thuis, maar deze crosstrainer beschikt dan ook over meer opties in vergelijking tot andere thuiscrosstrainers.

De C 30 is een gebruiksvriendelijke crosstrainer die de mogelijkheid heeft om de voortgang van meerdere gezinsleden bij te houden. Zo kunnen tot maximaal 5 gebruikers los van elkaar hun eigen trainingsprogramma opslaan en kan de eigen voortgang makkelijk bekeken worden.

Grote variatie aan trainingsprogramma’s

Voor de prijs van deze crosstrainer mag je meer verwachten en dat krijg je dan ook zeker. Er zijn maar liefst 23 programma’s beschikbaar op deze Tunturi crosstrainer. Hierdoor kun je voldoende variatie aanbrengen in je training. Zo blijft het leuk om te trainen en kun je jezelf elke keer weer opnieuw uitdagen om een zwaardere training te voltooien. Het is ook mogelijk om zelf programma’s te maken en op te slaan, wat zorgt voor nog meer variatie en uitdaging.

Gemakkelijk verplaatsbaar

De crosstrainer is uitgerust met transportwieltjes die ervoor zorgen dat je de crosstrainer gemakkelijk kunt verplaatsen. Daar komt bij dat het apparaat zelf slechts 59 kilogram weegt. Het gewicht en de transportwieltjes zorgen ervoor dat je de crosstrainer gemakkelijk kunt verplaatsen.

Het maximaal belastbaar gewicht is 135 kilogram. Het gemiddelde belastbare gewicht van de meeste thuiscrosstrainers ligt rond de 120 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht van een crosstrainer zegt veel over de kwaliteit van een crosstrainer. Het maximaal belastbare gewicht van 135 kilogram geeft aan dat de Tunturi C 30 crosstrainer gemaakt is van degelijk materiaal en daardoor stevig is.

“Meten is weten!”

De Tunturi C 30 is uitgerust met een hartslag gestuurde ergometer. Zo kun je goed bijhouden of je conditie vooruit is gegaan. Een ergometer is een apparaat dat de hoeveelheid ‘arbeid’ meet die het lichaam of een deel van het lichaam verricht.

Na een aantal trainingen is de kans groot dat je conditie verbeterd is. Je kunt hierdoor meer ‘arbeid’ verrichten. De hoeveelheid ‘arbeid’ die je tijdens een training verricht wordt weergegeven op het display, waardoor je direct positieve feedback krijgt.

Door de informatie die de ergometer je geeft wordt duidelijk of je tijdens trainingen meer arbeid kunt verrichten ten opzichte van de vorige training. Zo zie je dus direct of je conditie is verbeterd.

De crosstrainer is standaard uitgerust met een ingebouwde vetmeter en BMI calculator. Voordat je begint met trainen kan je deze waarden laten bepalen en daarna direct een doel voor jezelf stellen.

Bijvoorbeeld; ‘binnen 30 dagen wil ik dat mijn vetpercentage 2% en/of mijn BMI 0,5 punt is gezakt’. De uitgebreide mogelijkheden die deze crosstrainer bied om je voortgang te meten zal je uiteindelijk helpen om je doelen sneller te kunnen bereiken.  ”Meten is weten” ;)!

Technische specificaties

De belangrijkste eigenschappen zijn:

 • Maximaal belastbaar gewicht (kg): 135
 • Gewicht vliegwiel (kg): 28
 • Hartslagmeting: ja (via handgreep)
 • Remsysteem: servomagneet
 • Monitorweergave: snelheid, tijd, afstand, omwentelingen per minuut (RPM), calorieverbruik, vermogen (Watt), hartslag
 • Garantie: 2 jaar
 • Verstelbare voetpedalen: nee
 • Afmetingen (cm): 144 x 61 x 165
 • Totaal aantal programma’s: 23
 • Aantal gebruikersprogramma’s: 5

 Wat zeggen anderen?

Door gebruikers wordt opgemerkt dat deze crosstrainer geruisloos is. Zelfs na meerdere maanden intensief gebruik zijn er nog steeds geen piepjes of andere rare geluidjes te horen. Dit is bij de wat goedkopere crosstrainers sneller het geval.

Consumenten zijn zeer tevreden met het grote aanbod aan trainingsprogramma’s van deze crosstrainer. Er wordt bevestigd dat je meer dan genoeg mogelijkheden hebt om variatie aan te brengen in je training. Je kunt bijvoorbeeld trainen op hartslag, zelf een programma maken of één van de programma’s kiezen die voorgeprogrammeerd zijn.

De reacties van gebruikers zijn dus positief. Als je op zoek bent naar een uitgebreide crosstrainer voor thuis die beschikt over een grote variatie aan trainingsprogramma’s en de mogelijkheid biedt om de voortgang van meerdere gezinsleden bij te houden dan is de C 30 zeker een crosstrainer voor jou!