Pro-Form 500 ZLE Crosstrainer Review

Laatste update:

Review
 • Geruisloos
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
 • Kwaliteit
4
Bezoekersbeoordeling: 2.0 (36 stemmen)
Sending
Voordelen: De Pro-Form 500 ZLE crosstrainer heeft als grootste voordeel de mogelijkheid om de crosstrainer in te klappen, te verplaatsen en op te bergen. Daarnaast zijn de voetpedalen verstelbaar in 3 standen, waardoor deze crosstrainer geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen. De crosstrainer beschikt ook over een coachingsmogelijkheid.
Nadelen: De nadelen van deze crosstrainer zijn het ontbreken van de mogelijkheid om je BMI (Body Mass Index) en vetpercentage te meten. Daarnaast is de coachingsmogelijkheid alleen beschikbaar tegen een meerprijs.

Algehele beoordelingProForm ZLE 500 Crosstrainer

De 500 ZLE van het merk Pro-Form is een populaire crosstrainer voor thuisgebruik. De 500 ZLE  heeft een aantal extra’s waarover zeker niet elke fitnessapparaat voor thuis beschikt.

Zo zorgt het Silent Magnetic Resistance ervoor dat het apparaat volledig geruisloos is tijdens de training. Hierdoor kun je ongestoord naar je favoriete muziek luisteren die klinkt vanuit de ingebouwde geluidsboxen met Ipod aansluiting.

Ook beschikt de 500ZLE over voldoende mogelijkheden om je lichaam te voorzien van de nodige afkoeling tijdens de training. De ingebouwde ventilator zorgt voor een constante aangename bries en de bidonhouder helpt je om genoeg te kunnen blijven drinken.

Makkelijk opklapbaar en verplaatsbaar

Wat deze crosstrainer speciaal maakt, is de mogelijkheid om de crosstrainer in te klappen en te verplaatsen. Na de training kun je het apparaat gemakkelijk inklappen en verplaatsen. Hiermee bespaar je rond de 40 centimeter in lengte.

Je kunt de crosstrainer voor de training op de gewenste trainingsplek in huis zetten, bijvoorbeeld voor de televisie, waarna je de mogelijkheid hebt om de crosstrainer na de training weer netjes op te bergen.

Als je thuis over niet al te veel ruimte beschikt en je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de crosstrainer na de training ergens op te bergen dan is deze crosstrainer ideaal.

Je eigen personal trainer

Op de Pro-Form 500 ZLE is het door middel van de IFit technologie mogelijk om je eigen personal trainer ‘in huis te halen’. Als je weet dat je wel wat extra motivatie tijdens je training kunt gebruiken, dan is dit systeem een handig hulpmiddel om extra gemotiveerd te raken.

De ‘personal trainer’ werkt met de IFit kaarten. Gedurende een periode van 8 weken worden jouw prestaties op de crosstrainer bijgehouden en wordt je op basis van je prestaties gecoacht. Hierdoor zul je merken dat je je doelen sneller bereikt.

Als je toe bent aan een volgende niveau dan kun je van IFit kaart veranderen. Er zijn IFit kaarten voor elk niveau van beginner tot expert.

Doordat de crosstrainer wordt aangestuurd door deze personal trainer, wordt de training geleidelijk aan zwaarder. Je wordt door middel van de ingebouwde boxen begeleid en zo weet je precies wat er gaat veranderen. Daarnaast geeft het systeem aan wanneer de training intensiever wordt.

Ook is het mogelijk om tegen een meerprijs IFit kaarten aan te schaffen die je helpen om een specifiek doel te bereiken.  Zo zijn er kaarten op het gebied van:

Altijd de juiste houding

Op deze crosstrainer kun je de voetpedalen verstellen in 3 verschillende standen. Op die manier kun je de paslengte (de grootte/lengte van je pas) veranderen en dit heeft meerdere voordelen.

Ten eerste zorgt dit ervoor dat deze crosstrainer gebruiksvriendelijk is voor zowel volwassenen als kinderen. Door de paslengte te verkleinen wordt een juiste houding ook voor de kinderen gegarandeerd.

Door de voetpedalen en daarmee de paslengte aan te passen, train je verschillende spiergroepen. Als je verder van de hendels af staat wordt de paslengte uiteraard groter, maar wordt gelijkertijd de training zwaarder. Dit in combinatie met het ergonomisch design zorgt voor een comfortabele training.

Technische specificaties

 • Aantal weerstandsniveau’s: 14
 • Aantal trainingsprogramma’s: 16
 • Het maximaal belastbare gewicht: 130 kg
 • Gewicht van het vliegwiel: 7 kg
 • Aantal jaar garantie: 2 jaar
 • Lengte: 163 cm
 • Breedte: 57 cm
 • Hoogte: 173 cm
 • Hartslagmeting: Ja, door middel van sensoren in de handgreep. Borstband is optioneel.
 • Monitorweergave: afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik, weerstand, hartslag
 • Ergometer: Ja
 • BMI meetbaar: Nee
 • Vetpercentage meetbaar: Nee
 • Transportwieltjes: Ja

Gebruikerservaringen

Volgens consumenten is de 500ZLE crosstrainer gemakkelijk in elkaar te zetten. Door de duidelijke handleiding ben je snel klaar en kun je vrijwel direct beginnen met trainen.  Daarnaast wordt opgemerkt dat de ZLE een stevige crosstrainer is die beschikt over ‘leuke’ programma’s die meer dan voldoende afwisselend zijn.

Ook wordt er opgemerkt dat het apparaat weinig ruimte in beslag neemt. Nadat de crosstrainer is opgeklapt is het apparaat gemakkelijk in huis op te bergen. Als je weer wilt gaan trainen kost het weinig tijd om de crosstrainer uit te klappen.

De geluidsboxen met Ipod aansluiting worden als een fijne toevoeging ervaren. Tijdens de trainingen kun je een muziekje opzetten en dat kan er voor zorgen dat je net wat meer uit je training haalt. Een ander gebruikersvoordeel van de geluidsboxen is de mogelijkheid om gecoacht te worden.

Gebruikers vinden de IFit kaarten een handig hulpmiddel, omdat je hiermee sneller resultaat boekt. Er wordt echter wel als nadeel aangegeven dat deze kaarten niet standaard bijgeleverd worden. Een ander nadeel van deze crosstrainer volgens gebruikers is het ontbreken van de mogelijkheid om je BMI (Body Mass Index) en vetpercentage te meten.

Als je op zoek bent naar een inklapbare, verplaatsbare en stille crosstrainer met coachingsmogelijkheid dan is de 500ZLE voor jou een goede keuze. De variatie aan trainingsprogramma’s en de eventuele extra mogelijkheid om gecoacht te worden zorgen ervoor dat je je doelen gemakkelijker zult behalen!

Plaats een reactie

Rating