Kettler Unix P Crosstrainer Review

Laatste update:

Beoordeling
 • Geruisloos
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
 • Kwaliteit
4/5
Voordelen: De Kettler Unix P is een prima crosstrainer voor de meer professionele gebruiker. Deze crosstrainer is gemaakt van kwalitatief goede materialen. De Unix P heeft een extra zwaar vliegwiel van 20 kilogram. Door de gebruikte materialen en het zware vliegwiel train je altijd op een soepele en verantwoorde manier.
Nadelen: Het is een crosstrainer zonder al te veel 'poespas'. Zo heeft deze crosstrainer 8 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's, wat relatief weinig is. Sommige gebruikers zullen dit juist fijn vinden, terwijl anderen meer voorgeprogrammeerde juist op prijs stellen.

BEKIJK BESTE PRIJS

Algehele beoordeling van de crosstrainerunix p van kettler

De Unix P van Kettler is een prima crosstrainer voor de (semi) professionele crosstrainer gebruiker. Dat de Unix P geschikt is voor intensief gebruik merk je vooral aan de kwaliteit van deze crosstrainer.

Zoals je mag verwachten van het Duitse merk Kettler is ook de UnixP een kwalitatief goede crosstrainer. De kwaliteit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat deze crosstrainer beschikt over een vliegwiel van 10 kilogram.

Onder meer het gewicht van het vliegwiel zorgt voor de soepelheid van de beweging. Een zwaarder vliegwiel zorgt dus voor een extra soepele beweging.

Zeker als je van plan bent om je crosstrainer intensief te gaan gebruiken is een zwaarder vliegwiel belangrijk. Zo zorg je ervoor dat je je spieren gedurende elke training op een zo natuurlijk mogelijke manier belast.

De mogelijkheden van de Unix P

De UnixP zorgt voor voldoende trainingsmogelijkheden. Hierdoor word je steeds weer opnieuw uitgedaagd.

De 8 voorgeprogrammeerde programma’s zorgen voor voldoende afwisseling. De 8 geprogrammeerde programma’s kun je afhankelijk van je trainingsdoelen zwaarder of minder zwaar maken door middel van de 15 weerstandsniveaus.

Niet iedereen zal voldoende uitdaging blijven vinden in de 8 programma’s. Als je meer uitdaging wilt of je programma aan kunnen passen aan je eigen voorkeuren dan is de Fox 5 van Focus Fitness een betere keuze of één van de andere Kettler crosstrainers. De Focus Fitness Fox 5 is kwalitatief gezien vergelijkbaar met de Unix P, maar heeft meer programma’s en meer mogelijkheden om je training te personaliseren.

Je kunt ook meer uitdaging in je training realiseren door gebruik te maken van de hartslagmeting op basis van een borstband of de ingebouwde handsensoren. Deze zorgen ervoor dat je kunt trainen op basis van je hartslag.

Het trainen op basis van je hartslag heeft als voordeel dat je je hartslag binnen, onder of boven een bepaalde hartslag kunt houden. Je kunt bijvoorbeeld trainen op een lage hartslag voor het verbranden van vet of op een hogere hartslag om je conditie te verbeteren.

De specificaties

De specificaties van de UnixP zijn als volgt:

Maximaal belastbaar gewicht (kg): 150
Aantal weerstandsniveaus: 15
Aantal trainingsprogramma’s: 8
Gewicht vliegwiel (kg): 10
Hartslagmeting: ja, door middel van handsensoren, borstband of oorclip (borstband en oorclip niet meegeleverd)
Weerstandssysteem magnetisch
Monitorweergave: snelheid, afstand, tijd, hartslag, aantal omwentelingen, uithoudingsvermogen en calorieverbruik
Garantie:
 • 3 jaar op de onderdelen
 • 3 jaar op het frame & laswerk
Verstelbare voetpedalen: ja
Afmetingen (L, B, H): 144 x 56 x 152 cm
Lengtepas verstelbaar: nee
Verplaatsbaar ja, door middel van wieltjes
Waterpas verstelbaar: ja
Display verlicht: ja
Weerstand instelbaar Elektronisch
Lagers: dubbele kogellagers
Totaalgewicht crosstrainer (kg): 59

Wat zeggen anderen?

Het is altijd belangrijk om te horen wat andere consumenten van een bepaald product vinden. Dat geldt zeker voor een crosstrainer waar je natuurlijk nog jarenlang plezier van wilt beleven.

Gebruikers van de Unix P zeggen het volgende:

 • “Goede Duitse kwaliteit…”
 • “Geweldige crosstrainer…”
 • “De crosstrainer is makkelijk op te bouwen…”
 • “Het is een geruisloze crosstrainer met de echte degelijkheid van Kettler. Hiervoor heb ik de Kettler 309 gehad. Vanwege de kwaliteit van de crosstrainers van Kettler heb ik gekozen voor deze.”
 • “Veel mogelijkheden op het scherm…”
 • “De crosstrainer loopt lekker…”
 •  Ik heb de kogellagers goed ingesprayt…”
 • “De crosstrainer heeft een natuurlijke loopbeweging…”
 • “Deze crosstrainer is nagenoeg geruisloos…”

Gebruikers bevestigen de goede kwaliteit van de Unix P. Ook zij merken op dat de crosstrainer zorgt voor een natuurlijke loopbeweging. Daarnaast geven ze aan dat de crosstrainer geruisloos is.

De Unix P beschikt over goede specificaties en is van goede kwaliteit. Deze crosstrainer is hierdoor extra geschikt voor gebruikers die vaak en intensief trainen. Oftewel, als je op zoek bent naar een degelijke crosstrainer voor intensief thuisgebruik dan is de Unix P een prima keuze.

BEKIJK BESTE PRIJS

Plaats een reactie