Kettler Rivo P Crosstrainer Review

Laatste update:

Review
 • Geruisloos
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
 • Kwaliteit
3.5
Voordelen: De Kettler Rivo P Crosstrainer is een crosstrainer die beschikt over alle mogelijkheden die je van een crosstrainer voor thuis mag verwachten, zoals: verstelbare pedalen, voldoende programma's en automatisch verstelbare weerstand. Verder maken de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van hartslagtraining deze crosstrainer speciaal.
Nadelen: De handleiding had gemakkelijker gekund. Over het algemeen duurt het anderhalf uur tot twee uur voor je de crosstrainer in elkaar hebt gezet.

BEKIJK BESTE PRIJS

Algehele beoordeling

kettler rivo pDe Rivo P van Kettler is een crosstrainer die beschikt over alles wat je van een crosstrainer voor thuis mag verwachten.

Zo beschikt deze crosstrainer over onder andere; een uitgebreid verlicht display die alle gewenste informatie weergeeft, verstelbare pedalen en handsensoren waarmee je je hartslag kunt meten.

Het verlichte display wordt aangestuurd door de ingebouwde trainingscomputer.

Het display geeft natuurlijk de meest belangrijke trainingsinformatie weer, zoals: hartslag, snelheid, afstand, calorieverbruik, conditie, trapfrequentie en zelfs de omgevingstemperatuur wordt weergegeven.

Hartslagmeter

Je hartslag wordt gemeten door middel van de handsensoren, de extra bijgeleverde clip voor achter je oor, of door een borstband. De borstband wordt overigens niet gratis bijgeleverd, deze zul je dus aan moeten schaffen.

Het voordeel van de mogelijkheid om je hartslag te meten op de RivoP is dat je gebruik kunt gaan maken van de

verschillende hartslag trainingsprogramma’s.

Door gebruik te maken van de hartslag trainingsprogramma’s weet je zeker dat je op een voor jou geschikte hartslag traint. Mocht je hartslag te hoog worden dan gaat er een alarm af. Ideaal voor gebruikers die moeten letten op hun hartslag.

Comfort

De verstelbare pedalen zorgen voor een comfortabele beweging. De pedalen kun je afstellen op basis van je lengte. Het maakt dus niet uit of je lang of kort bent.

Daarnaast kun je ervoor zorgen dat de crosstrainer altijd waterpas staat. De RivoP geeft aan of je crosstrainer waterpas staat ja of nee. Door de crosstrainer waterpas af te stellen kun je ervoor zorgen dat de crosstrainer niet gaat wiebelen.

Verschil met de Rivo M

De Rivo M van Kettler is een ander soortgelijk model crosstrainer van Kettler. Het grootste verschil van de RivoM ten opzichte van de Rivo P is dat de weerstand van de RivoP automatisch verstelbaar is. Je hoeft alleen maar even op een knopje op het display te drukken om de weerstand te verstellen.

Als je van weerstand wilt veranderen bij de RivoM dan zul je dit handmatig moeten veranderen door middel van een draaiknop. Dit kan onhandig zijn als je midden in een intensieve training zit.

Daarnaast zijn de specificaties van de Rivo M over het algemeen wat minder goed. Denk hierbij aan specificaties, zoals:

 • Het gewicht van het vliegwiel
 • Maximaal belastbare gewicht
 • Geen display verlichting
 • Geen trainingsprogramma’s

Het voordeel van de Rivo M is voornamelijk de goedkopere prijs van de crosstrainer. Als je wat minder verwacht in de zin van mogelijkheden dan kan dit een goed alternatief zijn.

Technische specificaties

De technische specificaties voor de RivoP zijn als volgt:

Maximaal belastbaar gewicht (kg): 130
Aantal weerstandsniveaus: 16 (elektrisch)
Aantal trainingsprogramma’s: 8 (inclusief hartslag trainingsprogramma’s)
Gewicht vliegwiel (kg): 14
Hartslagmeting: ja, door middel van handsensoren, oorclip of borstband (borstband niet meegeleverd)
Remsysteem: magneetrem
Monitorweergave: snelheid, tijd, afstand, conditie, calorieverbruik, hartslag, trapfrequentie & omgevingstemperatuur
Garantie: 3 jaar
Verstelbare voetpedalen: ja
Afmetingen (L, B, H): 143 x 64 x 168
Lengtepas verstelbaar: nee
Body Mass Index meetbaar: nee
Waterpas verstelbaar: ja
Display verlicht: ja (blauwe LED verlichting)
Aandrijfsysteem: V-riem
Lagers: pendellagers
Totaalgewicht crosstrainer (kg): 59

Gebruikerservaringen

Om erachter te komen of deze crosstrainer voor jou geschikt is, is het handig om te weten wat andere gebruikers zeggen. Hier volgt een overzicht van wat andere gebruikers zeggen:

 • “De crosstrainer is bijna geluidloos.”
 • “Gemaakt van kwalitatief goed materiaal (veel metaal).”
 • “Het duurt ongeveer twee uur voor je de crosstrainer in elkaar gezet hebt.”
 • “Veel opties en programma’s waardoor het trainen uitdagend blijft.”
 • “De handleiding had eenvoudiger gekund”
 • ”Ik ben blij dat ik de RivoP heb gekozen in plaats van de Rivo M, want nu kan ik automatisch van weerstand wisselen.”
 • “De crosstrainer neemt weinig ruimte in beslag’.’

Gebruikers merken dus onder andere op dat de RivoP een stille en kwalitatief goede crosstrainer is. Daarnaast beschikt de crosstrainer over voldoende uitdaging door de vele opties en trainingsprogramma’s. Houdt er wel rekening mee dat het installeren van de crosstrainer wat langer kan duren.

Als je op zoek bent naar een complete, geluidloze en kwalitatief goede crosstrainer die beschikt over uitgebreide mogelijkheden dan is de RivoP voor jou een goede keuze!

BEKIJK BESTE PRIJS

1 Reactie

 1. njo februari 7, 2016

Plaats een reactie