Kettler Rivo M Crosstrainer Review

Laatste update:

Review
 • Geruisloos
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
 • Kwaliteit
3.5
Voordelen: De Kettler Rivo M crosstrainer is een volwaardige crosstrainer voor thuisgebruik. Vooral de kwaliteit van deze crosstrainer is opmerkelijk, dit blijkt ook uit de standaard 3 jaar garantie. Een crosstrainer zonder overbodige extra's.
Nadelen: De crosstrainer beschikt niet over (hartslag) trainingsprogramma's. Daarnaast dient de weerstand handmatig versteld te worden. Als je hier (veel) waarde aan hecht dan kunnen dit nadelen zijn.

BEKIJK BESTE PRIJS

Algehele beoordeling van de Kettler Rivo M

kettler rivo mDe Rivo M van Kettler is een volwaardige en kwalitatief goede crosstrainer voor thuisgebruik. Deze crosstrainer beschikt niet over allerlei extra

mogelijkheden die meeste gebruikers toch niet nodig hebben.

Je merkt dat bij de fabricage van dit model er vooral gefocust is op de kwaliteit en de belangrijkste mogelijkheden, zoals:

 • Hartslagmeting door middel van handpulssensoren
 • Een duidelijk display

Daarnaast blijkt uit de standaard drie jaar garantie van Kettler wel dat de kwaliteit van de materialen één van de belangrijkste aandachtspunten is bij de fabricage van dit model. De meest crosstrainer voor thuis hebben een garantie van maximaal twee jaar.

De belangrijkste mogelijkheden

Zoals gezegd beschikt de RivoM niet over allerlei overbodige mogelijkheden. De belangrijkste mogelijkheden van deze crosstrainer zijn de handpulssensoren en de informatie die weergegeven wordt op het duidelijke display.

De handpulssensoren zorgen ervoor dat je tijdens de training direct op de hoogte bent van je hartslag. Wel zo handig als je je hartslag onder of boven een

bepaald niveau wilt houden.

De hartslag wordt samen met de tijd, afstand, calorieverbruik, conditie, omwentelingen per minuut (RPM), omgevingstemperatuur en snelheid weergegeven op het display.

Vergelijking met Rivo P

De Rivo P is een soortgelijk model van Kettler. De RivoP beschikt echter over meer mogelijkheden. De belangrijkste mogelijkheden die de RivoP wel heeft zijn:

 • Trainen op basis van een trainingsprogramma
 • Hartslagtraining
 • Automatisch verstelbare weerstand

Als je dit belangrijke opties vind dan is de RivoP van Kettler voor jou een betere keuze. De RivoP is overigens wel duurder dan de RivoM.

Als je de bovenstaande opties niet heel belangrijk vind dan is het zonde van je geld om een duurdere te kopen, aangezien je de opties dan toch niet gebruikt.

Technische specificaties

De belangrijkste specificaties van de Rivo M zijn:

Maximaal belastbaar gewicht (kg): 110
Aantal weerstandsniveaus: 8 (handmatig)
Aantal trainingsprogramma’s: 0
Gewicht vliegwiel (kg): 12
Hartslagmeting: ja, door middel van handsensoren
Remsysteem: magneetrem
Monitorweergave: snelheid, tijd, afstand, conditie, calorieverbruik, hartslag, trapfrequentie & omgevingstemperatuur
Garantie: 3 jaar
Verstelbare voetpedalen: ja
Afmetingen (L, B, H): 143 x 64 x 168
Lengtepas verstelbaar: nee
Body Mass Index meetbaar: nee
Waterpas verstelbaar: ja
Display verlicht: nee
Aandrijfsysteem: V-riem
Lagers: pendellagers
Totaalgewicht crosstrainer (kg): 49

Wat zeggen anderen?

Als je van plan bent een crosstrainer te kopen dan is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat anderen zeggen. Andere gebruikers geven het volgende aan:

 • “De RivoM is een betrouwbaar fitnessapparaat”
 • “De crosstrainer past mooi bij onze mini fitnessruimte”
 • ”De crosstrainer werkt goed”
 • ”De crosstrainer is niet al te makkelijk in elkaar te zetten”
 • ”De crosstrainer is gemakkelijk in elkaar te zetten”

Uit de reacties van andere gebruikers kun je afleiden dat reacties over de crosstrainer zelf positief zijn. Volgens één gebruiker is het installeren van de crosstrainer lastig, terwijl een andere gebruiker juist zegt dat die gemakkelijk in elkaar te zetten is.

Niet iedereen zal dus moeite hebben om de crosstrainer in elkaar te zetten. Als je van jezelf weet dat je het lastig vind om een bouwpakket in elkaar te zetten dan is het handig om er wat meer tijd voor te nemen of hulp te vragen aan iemand anders die hier handiger mee is.

Over het algemeen kun je dus concluderen dat de kwaliteit van deze crosstrainer goed is. De crosstrainer beschikt niet over al te veel opties, maar dit hoeft geen bezwaar te zijn zolang je hier toch geen gebruik van maakt.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare crosstrainer voor thuis die niet over al te veel extra opties beschikt dan is de Rivo M voor jou een goede keuze.

BEKIJK BESTE PRIJS

Plaats een reactie