Kettler Cross P Crosstrainer Review

Laatste update:

Review
 • Geruisloos
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
 • Kwaliteit
4
Voordelen: De Kettler Cross P heeft een hoog maximaal belastbaar gewicht. Dit duidt op een stevige crosstrainer. Ook heeft deze crosstrainer veel trainingsprogramma's. Dit zorgt voor de nodige afwisseling in de trainingen voor blijvend resultaat. Tot slot heeft de crosstrainer veel weerstandsniveau's, wat zorgt voor de nodige afwisseling.
Nadelen: De crosstrainer is lastig in elkaar te zetten. In de praktijk duurt het minimaal een uur. Daarnaast geven sommige gebruikers aan dat het apparaat na verloop van tijd begint de piepen. Dit is op te lossen door de bouten wat strakker aan te draaien.

BEKIJK BESTE PRIJS

Beoordeling Kettler Cross P

cross p kettler crosstrainerDe Kettler Cross P is een uitstekende crosstrainer voor thuisgebruik. Deze crosstrainer is vooral geschikt door zijn 12 verschillende trainingsprogramma’s om verschillende trainingsdoelen te bereiken. Daarnaast heeft deze crosstrainer 16 verschillende weerstanden. Dit zorgt voor de nodige afwisseling in de training, wat erg belangrijk is.

Onderschat dit alsjeblieft niet, want je lichaam past zich snel aan aan een bepaalde training. Doordat deze crosstrainer beschikt over meerdere trainingsmogelijkheden kan je ervoor zorgen om variatie aan te brengen in je training. Zo zorg je er voor dat je lichaam niet gewend raakt aan één bepaalde training en niet ‘lui’ wordt.

Zo blijf je ook na een paar maanden positieve trainingsresultaten zien en dat geeft natuurlijk positieve feedback om door te gaan met trainen.

 Door je trainingsschema zo nu en dan aan te passen met behulp van trainingsprogramma’s went je lichaam niet aan het schema en blijf je positieve trainingsresultaten zien!

Maximaal belastbaar gewicht

Zoals je misschien weet zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer. Twee punten waar je op moet letten zijn het maximaal belastbare gewicht en de zwaarte van het vliegwiel.

Het maximaal belastbaar gewicht van deze crosstrainer is 130 kilogram. Dit is hoger dan het gebruikelijke maximaal belastbaar gewicht voor thuiscrosstrainers van rond de 120 kilogram . Dit geeft aan dat deze Kettler een stevige crosstrainer is en dus is gemaakt van goed materiaal.

Het vliegwiel van de crosstrainer weegt 14 kg. Het vliegwiel heeft invloed op de maximale weerstand die de crosstrainer kan uitoefenen. De weerstand wordt geregeld door een toerental-afhankelijk magneetremsysteem dat, zoals hierboven al genoemd, 16 verschillende weerstandsniveaus heeft.

Technische specificaties

Natuurlijk heeft ook deze Kettler crosstrainer specifieke kenmerken die maken dat het apparaat aan de vele voorwaarden van de consument voldoet.

Hieronder gaan we de kenmerken van deze crosstrainer bespreken.

 • Geruisloos

De crosstrainer is geruisloos, dus je hoort geen irritante geluidjes tijdens de training.

 • Maximaal belastbaar gewicht: 130 kg

Een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg is hoger dan het gemiddelde voor thuiscrosstrainers. Hieruit kunnen we dus opmaken dat deze Kettler een crosstrainer is die stevig is en tegelijkertijd van goede kwaliteit is.

 • Aantal trainingsprogramma’s: 12

Door het grote aantal trainingsprogramma’s kun je veel verschillende trainingen uitvoeren en heb je dus de mogelijkheid om te variëren. Hierboven is al aangehaald wat het belang is van een gevarieerde training. Dit zorgt er voor dat je ook na een paar maanden resultaten blijft zien na de training.

Je lichaam raakt zonder afwisseling gewend aan een oefening en de resultaten worden minder en soms zie je zelfs geen resultaten meer. De grote hoeveelheid aan programma’s zorgt er dus voor dat je vooruit blijft gaan.

 • Aantal weerstanden: 16

Er zijn een groot aantal weerstanden en dat zorgt er voor dat je de zwaarte van de training aan kunt passen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat een grotere weerstand een grotere krachtsinspanning vergt van de gebruiker.

Door het hoge aantal weerstanden kan je weer voor afwisseling zorgen in de trainingen en krijg je meer variatie. De weerstand werkt met behulp van een magneet. Het voordeel hiervan is dat er geleidelijk wordt afgeremd en je geen schokkerige beweging krijgt tijdens het afremmen.

 • Gewicht vliegwiel: 14 kg

Het gewicht van het vliegwiel bedraagt 14 kg. Let er wel op dat het vliegwiel niet zorgt voor de soepelheid van de beweging. Het principe werkt namelijk zo: door middel van de pedalen waar je je voeten op plaatst breng je het vliegwiel over het ‘dode punt’ heen en dan ontstaat er een beweging.

Het gewicht van het vliegwiel heeft invloed op de maximale weerstand die de crosstrainer kan uitoefenen, want de weerstand van de crosstrainer is het gevolg van het afremmen van het vliegwiel.

 • Hartslagmeting: handpuls sensoren

Door gebruik te maken van deze sensoren word je hartslag gemeten en dit kan je gebruiken om je training te optimaliseren. Als je deze crosstrainer bijvoorbeeld voornamelijk gaat gebruiken voor vetverbranding dan kun je met behulp van de hartslagmeting zorgen voor een lagere trainingsintensiteit en een langere trainingsduur.

 • Monitorweergave

  cross p kettler display

  Display

Op de monitor van de crosstrainer wordt de tijd weergegeven die je hebt getraint en de snelheid van je training. Ook de omwentelingen per minuut (RPM) en afgelegde afstand worden weergegeven. Tot slot worden ook het calorieverbruik en de hartslag door middel van de handpuls sensoren weergegeven. Alle essentiële zaken worden dus op de monitor weergegeven.

 • Afmetingen

De crosstrainer heeft een hoogte van 169 centimeter en een breedte van 62 centimeter. Daarnaast heeft de crosstrainer een diepte van 132 centimeter. Controleer op basis van deze gegevens of je crosstrainer op de plek past waar je de crosstrainer wilt gaan zetten.

Gebruikerservaringen, wat zeggen anderen?

Er wordt helaas meerdere keren opgemerkt dat het redelijk lastig is om de crosstrainer in elkaar te zetten. Tenminste, in de aangegeven tijd van 30-45 minuten. Het is dus zaak om met 2 personen de crosstrainer in elkaar te zetten of er in ieder geval een uur de tijd voor te nemen. Zodra je de crosstrainer eenmaal in elkaar hebt gezet kan het trainen beginnen en zul je er veel plezier aan beleven!

Ook wordt een enkele keer opgemerkt dat de crosstrainer na een paar keer trainen kan beginnen piepen. Dit is op te lossen door de bouten en moeren wat aan te draaien.

Verder wordt deze crosstrainer zeer goed beoordeeld door gebruikers. Ze zijn eensgezind over het feit dat de crosstrainer er goed uit ziet en erg fijn traint door de grote hoeveelheid programma’s. Na installatie nodigt de machine uit tot gebruik, wat goed is om de motivatie te versterken. Al met al zijn de gebruikers zeer positief over deze complete crosstrainer!

BEKIJK BESTE PRIJS

Plaats een reactie