Kettler Cross M Crosstrainer Review

Laatste update:

Review
 • Geruisloos
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
 • Kwaliteit
4.5
Bezoekersbeoordeling: 2.7 (48 stemmen)
Sending
Voordelen: De Kettler Cross M crosstrainer heeft als grootste voordeel de ingebouwde handpuls sensoren in combinatie met het alarmsignaal. Zo weet je continu hoe hoog je hartslag is en gaat er een alarm af als je over je maximum ingestelde hartslag heen gaat. Ideaal voor hartpatiënten.
Nadelen: Het kost volgens sommige consumenten wat meer tijd om het apparaat in elkaar te zetten. De bijgeleverde handleiding is niet altijd even duidelijk. Neem dus de tijd om de crosstrainer in elkaar te zetten.

BEKIJK BESTE PRIJS

Algehele beoordelingCrosstrainer Cross M Kettler

De Cross M van Kettler  is een ideaal model voor iemand die op zoek is naar een degelijke crosstrainer. Deze crosstrainer heeft de kwaliteit die je van het merk Kettler mag verwachten en is redelijk scherp geprijst.

Het maximaal belastbare gewicht ligt met 110 kilogram iets onder het gemiddelde (120 kg) gewicht voor thuiscrosstrainers.

Het maximaal belastbare gewicht zegt veel over de kwaliteit van een crosstrainer en is zeker iets waar je op moet letten als je een crosstrainer gaat kopen.

Met het maximaal belastbare gewicht van 110 kilogram kun je er dus zeker van zijn dat je kwalitatief gezien een degelijk fitnessapparaat koopt.

Televisie kijken tijdens het trainen

De Kettler crosstrainer is uiteraard geruisloos. Je hoeft niet bang te zijn dat je te maken krijgt met irritante piepende geluidjes. De televisie of radio kan je dus gerust aan laten staan zonder dat je afgeleid wordt door het geluid van de crosstrainer.

Bijkomend voordeel; zo heb je tijdens de training ook gelijk weer wat afleiding ;)! Dit kan er voor zorgen dat je het laatste deel van de training wat makkelijker volhoudt, omdat je niet meer zoveel denkt aan het feit dat je vermoeid bent.

Wat maakt de Cross M speciaal?

Deze crosstrainer van Kettler heeft  verstelbare noppen, deze zorgen ervoor dat de crosstrainer op elk moment stevig en waterpas staat. Door deze stabiliteit kun je er zeker van zijn dat je elke keer weer rustig kunt trainen zonder dat de crosstrainer gaat wankelen.

Daarnaast krijg je na elke training een conditiecijfer te zien door een ‘recovery hartslagmeting’ te doen. Deze geeft een conditiecijfer op basis van je hartslag na de training. Hierdoor blijf je gemotiveerd en krijg je direct feedback over je vooruitgang!

Trainen met hartslag

Wat deze crosstrainer verder nog speciaal maakt is dat je hartslag wordt gemeten door middel van ingebouwde handpuls sensoren. Zo kun je een extra dimensie geven aan je training. Omdat je je hartslag telkens te zien krijgt kun je bijvoorbeeld je conditie makkelijker verbeteren of meer calorieën verbranden door je hartslag wat hoger of lager te brengen.

Niet alle goedkopere crosstrainer modellen beschikken over handpuls sensoren. Als je graag wilt weten hoe hoog je hartslag is op een bepaald moment tijdens of na de training dan is dit zeker iets om op te letten bij het aanschaffen van een crosstrainer.

Crosstrainer geschikt voor hartpatiënten

Ook voor hartpatiënten en andere mensen die op hun hartslag moeten letten is deze crosstrainer uitstekend. Tijdens het sporten is het vaak lastig in te schatten hoe intensief je daadwerkelijk bezig bent. Als je dus constant je hartslag te zien krijgt, weet je wanneer je iets te fanatiek aan het trainen bent.

Daar komt nog eens bij dat, zodra je over een bepaalde grens gaat, er een optisch alarmsignaal klinkt. Als je hart dus op teveel slagen per minuut zit, krijg je automatisch een seintje en kan je het even rustiger aan doen.

Zodra je hartslag te hoog is krijg je een alarmsignaal te horen. Dit is dus ideaal voor mensen die hun hartslag binnen bepaalde grenzen moeten houden!

Technische specificaties

De belangrijkste eigenschappen zijn:

 • Maximaal belastbaar gewicht (kg): 110
 • Aantal weerstand niveau’s: 8 (handmatig verstellen)
 • Gewicht vliegwiel (kg): 12
 • Hartslagmeting: ja (via handgripsensoren)
 • Remsysteem: magnetisch geremd
 • Monitorweergave: snelheid, tijd, afstand, omwentelingen per minuut (RPM), calorieverbruik, hartslag
 • Garantie: 2 jaar
 • Verstelbare voetpedalen: ja
 • Afmetingen (cm): 115 x 62 x 160

 Wat zeggen anderen?

Consumenten merken op dat het lastig kan zijn om de crosstrainer in elkaar te zetten. Het duurt sommigen wel een paar uur om het apparaat in elkaar te zetten. Het is dus erg belangrijk om de bijgeleverde handleiding goed door te lezen. Als de handleiding niet altijd even duidelijk voor je is, dan moet je dus echt even rustig lezen en de tijd nemen om alle onderdelen op de juiste plek te monteren.

Gelukkig hoef je de crosstrainer maar één keer in elkaar te zetten ;)!

Enkele keren wordt er opgemerkt door consumenten dat de crosstrainer na een aantal trainingen begint te piepen. Dit valt te wijten aan het niet zorgvuldig genoeg in elkaar zetten van de crosstrainer en is te verhelpen door bijvoorbeeld een schroefje beter aan te draaien. Zorg er dus zeker voor dat je genoeg tijd neemt om het apparaat op de juiste manier in elkaar te zetten. Zo voorkom je dat de crosstrainer gaat piepen.

Twee voordelen van de Cross M volgens gebruikers zijn het gewicht en de grootte. Deze crosstrainer is vrij licht en daardoor makkelijk verplaatsbaar. Daarnaast is het een crosstrainer van klein formaat, ideaal om thuis neer te zetten. Zeker bij ruimtegebrek is dit een belangrijk voordeel.

BEKIJK BESTE PRIJS

Plaats een reactie

Rating