Joy Sport CT-6000 Crosstrainer Review

Laatste update:

Review
 • Geruisloos
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
 • Kwaliteit
3.5
Bezoekersbeoordeling: 1.0 (12 stemmen)
Sending
Voordelen: De Joy Sport CT-6000 crosstrainer is een prima model voor beginnende gebruikers. Deze crosstrainer heeft een goede prijs - kwaliteit verhouding. De kwaliteit is vooral te merken aan de stevige materialen waarvan deze crosstrainer is gemaakt. Een ander voordeel zijn de verstelbare voetpedalen die de crosstrainer geschikt maken voor alle lengtes.
Nadelen: Het nadeel van deze crosstrainer is het ontbreken van trainingsprogramma's. Voor de ervaren gebruikers biedt deze crosstrainer hierdoor te weinig mogelijkheden.

Algehele beoordelingjoy Sport CT6000

De CT-6000 van het merk Joy Sport is een degelijke crosstrainer die uitermate geschikt is voor beginnende gebruikers. De CT-6000 is een crosstrainer van degelijke kwaliteit voor een scherpe prijs.

Dat het apparaat van degelijke kwaliteit is wordt bevestigd door het maximaal belastbare gewicht van 150 kilogram. Dit ligt ruim boven het gemiddelde gewicht voor de crosstrainers die geschikt zijn voor thuisgebruik.

Het gemiddelde maximaal belastbaar gewicht is 120 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht zegt veel over de degelijkheid van de gebruikte materialen.

Een nadeel van deze crosstrainer is het ontbreken van trainingsprogramma’s. Je zult zelf variatie aan moeten brengen in je training door middel van de 6 weerstandsniveaus. Als je hier veel waarde aan hecht dan is deze crosstrainer voor jou minder geschikt.

Een voordeel is de mogelijkheid om te trainen op basis van je hartslag door middel van de ingebouwde sensoren in de handgrepen. Op het display wordt je hartslag weergegeven, zo weet je precies hoe intensief je bezig bent.

Dit kan je helpen om je hartslag binnen een bepaald minimum en maximum te houden. Je kunt op basis van je hartslag beslissen om wat rustiger of juist nóg wat intensiever te trainen.

Gebruiksvriendelijk voor het hele gezin

De CT6000 is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen of jong volwassenen. Er zijn op deze crosstrainer verstelbare voetpedalen gemonteerd, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een juiste houding aan te nemen.

Door de voetpedalen te verstellen kan je ervoor zorgen dat je altijd een soepele beweging maakt. Zo worden je spieren niet op een verkeerde manier belast tijdens een training. Het maakt dus niet uit of je groot of klein bent.

Een crosstrainer belast in vergelijking met andere fitnessapparaten je spieren minimaal. Voor optimaal resultaat en een gezonde beweging is het echter wel noodzakelijk om de juist houding aan te nemen. De verstelbare pedalen zorgen er voor dat je altijd de juiste houding aan kunt nemen.

Door de verstelbare pedalen kun je ongeacht je lengte altijd de juiste houding aannemen. Dit zorgt voor een zo minimaal mogelijke belasting op je spieren en een gezonde beweging!

Handige extra’s

Als je op een crosstrainer aan het trainen bent en gaat zweten, dan is het belangrijk dat je het verloren vocht op tijd aanvult. Deze crosstrainer beschikt over een bidonhouder. Handig om je vochtniveau tijdens de training op peil te houden.

Ook de anti-slip pedalen zijn een handige extra van deze crosstrainer. Door middel van de anti-slip pedalen sta je altijd stevig op de crosstrainer. Hierdoor heb je nooit het gevoel dat je je grip verliest.

Daarnaast zorgen de verstelbare noppen aan de onderkant van de crosstrainer er ook voor dat je altijd stevig staat. De noppen kun je gebruiken om de crosstrainer waterpas te krijgen. De verstelbare noppen en de anti-slip pedalen zorgen voor een comfortabele training zonder dat de crosstrainer gaat wiebelen.

Technische specificaties

De belangrijkste technische eigenschappen van de CT6000 zijn:

 • Maximaal belastbaar gewicht (kg): 150
 • Gewicht vliegwiel (kg): 12
 • Hartslagmeting: ja, door middel van sensoren in de handgreep of los verkrijgbare borstband
 • Ergometer: nee
 • Remsysteem: elektromagneet
 • Bidonhouder: ja
 • Transportwieltjes: ja
 • Monitorweergave: snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik, omwentelingen per minuut (RPM), hartslag
 • Garantie: 1 jaar
 • Verstelbare voetpedalen: ja
 • Waterpas verstelbaar: ja
 • Lengte: 110 cm
 • Breedte: 65 cm
 • Hoogte: 160 cm
 • Totaal aantal programma’s: 0
 • Aantal weerstanden: 8

Gebruikerservaringen

Er wordt opgemerkt door een gebruiker dat de hartslagmeting via de handsensoren niet altijd correct functioneert. Hier zijn andere gebruikers het niet mee eens, want het merendeel vindt dat deze meting prima wordt uitgevoerd.

Een eventueel probleem met betrekking tot de hartslagmeting kan worden opgelost door een borstband met hartslagmeter aan te schaffen. Met een borstband is de hartslagmeting accurater dan met de ingebouwde sensoren in de handgreep. De CT6000 beschikt over de mogelijkheid om te trainen met behulp van een borstband met hartslagmeter.

Verder wordt opgemerkt door consumenten dat de voetpedalen gemakkelijk verstelbaar zijn. Daardoor is het niet moeilijk om je houding aan te passen en met de juiste techniek de bewegingen op een comfortabele manier uit te voeren.

Veel gebruikers zijn na vele malen intensief gebruik nog steeds tevreden met de CT-6000 crosstrainer. De reacties zijn dus over het algemeen positief.

Als je op zoek bent naar een degelijke crosstrainer voor een scherpe prijs die je ook op lange termijn veel plezier op kan leveren dan is de CT-6000 voor jou een goede keuze!

Plaats een reactie

Rating