Focus Fitness Fox 5 Crosstrainer review

Beoordeling
 • Geruisloos
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
 • Kwaliteit
4.7/5
Voordelen: 

De Fox 5 van Focus Fitness is vanwege zijn uitstekende kwaliteit, mogelijkheden en prijs de beste crosstrainer voor thuis. De Fox 5 beschikt over alles wat je van een crosstrainer mag verwachten.

De crosstrainer is geruisloos, zorgt voor een soepele beweging en beschikt over meer dan voldoende trainingsprogramma´s en weerstanden. De kwaliteit van de gebruikte materialen zorgt ervoor dat je jarenlang plezier kan beleven aan deze crosstrainer.
Nadelen: Het is niet mogelijk om je BMI en vetpercentage te meten. Als je de crosstrainer gebruikt om af te vallen dan kan dit een nadeel zijn.

Klik hier voor de productomschrijving, gebruikerservaringen en prijs

Beoordeling van de Focus Fitness Fox 5

focus fitness

De Focus Fitness Fox 5 crosstrainer is zonder meer de beste crosstrainer voor thuis. Als je de Fox 5 vergelijkt met andere crosstrainers voor thuis dan is deze crosstrainer absoluut de beste crosstrainer op basis van kwaliteit, mogelijkheden en prijs.

Uitstekende kwaliteit

De Fox 5 is gemaakt van kwalitatief gezien uitstekend materiaal. Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram. 150 kilogram is voor een thuiscrosstrainer vrij hoog, aangezien het gemiddelde gewicht 120 kilogram is. Het maximaal belastbare gewicht zegt veel over de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Het apparaat heeft verder een extra stevige constructie van 70 kilogram. Het voordeel hiervan is dat de crosstrainer ook bij intensievere trainingen altijd stabiel blijft staan.

Daarnaast krijg je standaard 5 jaar garantie op het las en framewerk. Een garantieperiode van 5 jaar op het las en framewerk wordt zeker niet door elke fabrikant gegarandeerd. Dit wijst er alleen al op dat deze crosstrainer is gemaakt van zeer goede materialen.

Soepele beweging

De Fox 5 crosstrainer beschikt over onderhoudsvrije SKF-lagers. Nu vraag je je misschien af waarvoor lagers nuttig zijn. Lagers zorgen voor de soepelheid van de beweging. Dit soort lagers zorgen er tevens voor dat de crosstrainer geruisloos is. SKF-lagers zijn de beste soort lagers voor crosstrainers.

Goedkopere modellen crosstrainers beschikken meestal over normale lagers. Dit kan ervoor zorgen dat de crosstrainer sneller gaat piepen of minder soepel loopt. Meestal kan je dit voorkomen door de lagers op tijd in te vetten. Deze crosstrainer beschikt over onderhoudsvrije lagers, je hoeft de lagers dus nooit in te vetten.

De uitstekende materialen zorgen ervoor dat je ook op langere termijn soepel, stabiel en geruisloos kunt blijven trainen met deze crosstrainer zonder dat de kwaliteit van de crosstrainer achteruit gaat!

Voldoende mogelijkheden

Er is een overzichtelijk kleurendisplay bevestigd waarmee je de weerstand gemakkelijk kunt verstellen. Zo hoeft de training niet onderbroken te worden als je de weerstand wilt veranderen.

Het vliegwiel heeft een gewicht van ongeveer 20 kilogram. Het vliegwiel zorgt voor de weerstand van de crosstrainer. Des te zwaarder het vliegwiel, des te meer weerstandsniveaus de crosstrainer zal hebben.

Crosstrainers voor thuis beschikken meestal over een vliegwiel van rond de 12-14 kilogram. Een vliegwiel van 20 kilogram is dus redelijk zwaar in vergelijking met andere crosstrainers voor thuis.

Het zware vliegwiel zorgt ervoor dat er 16 weerstandsniveaus beschikbaar zijn. Daarnaast beschikt deze crosstrainer over 17 trainingsprogramma’s, waaronder een aantal persoonlijke programma´s.

Verder beschikt de Fox 5 over ergonomisch ontworpen handgrepen. Het comfort tijdens de trainingen wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd. Het is door deze handgrepen mogelijk om een trainingsprogramma in te stellen op basis van je hartslag.

De crosstrainer biedt dus meer dan voldoende mogelijkheden om variatie aan te kunnen brengen in je training.

Geschikt voor groot en klein

Het maakt op deze crosstrainer niet uit hoe lang of kort je bent. Het is mogelijk om de voetpedalen te verstellen in 3 verschillende standen. Zo kun je ervoor zorgen dat je comfortabel staat en dat je altijd goed bij de handgrepen kunt.

Ook is het mogelijk om de lengtepas te verstellen in 4 verschillende standen (van 42 cm tot 47 cm), zodat de beweging altijd op een natuurlijke manier verloopt. Naast een soepele beweging zorgt de lengtepas ook voor variatie in de training.

Een korte lengtepas zorgt voor een beweging zoals op een “steps” fitnessapparaat, terwijl een langere lengetepas juist zorgt voor een veel zwaardere krachtsinspanning. Juist door af en toe te variëren zorg je ervoor dat je lichaam niet gewend raakt aan de beweging.

Specificaties

De belangrijkste specificaties zijn:

 • Maximaal belastbaar gewicht (kg): 150
 • Gewicht vliegwiel (kg): 20
 • Hartslagmeting: ja (via handgreep op het stuur)
 • Remsysteem: magnetisch
 • Monitorweergave: snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik, vermogen (Watt), hartslag
 • Garantie: 2 jaar
 • Verstelbare voetpedalen: ja
 • Waterpas afstelbaar: ja
 • Bidonhouder: ja
 • Afmetingen (cm): 130 x 77 x 160
 • Totaal aantal programma’s: 17
 • Totaal aantal weerstandsniveau’s: 16
 • Aantal gebruikersprogramma’s: 4

Gebruikerservaringen

De trainingsprogramma’s waarover dit apparaat beschikt zorgen volgens gebruikers voor voldoende variatie. Juist door variatie aan te brengen in je training kun je sneller je doelen bereiken.

Daarnaast geven gebruikers aan dat de crosstrainer geheel geruisloos is. Dit zorgt er voor dat je rustig kunt trainen zonder dat je afgeleid wordt door piep- of kraakgeluiden.

Vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding wordt de Fox 5 ook door consumenten aangeraden. Als je kijkt op Beslist.nl is het niet voor niets de meest verkochte crosstrainer.

Kortom als je op zoek bent naar de beste crosstrainer voor thuisgebruik dan is de Fox 5 absoluut de beste keuze!

Klik hier voor de productomschrijving, specificaties en prijs

Te duur?

Mocht je van mening zijn dat de Fox 5 te duur is dan is het aan te raden om naar het goedkopere alternatief te kijken van Focus Fitness.

Het beste goedkopere alternatief is dan de Fox 3 van Focus Fitness. Lees hier de Focus Fitness Fox 3 review.

1 Reactie

 1. Hans S april 13, 2016

Plaats een reactie