Crosstrainer Focus Fitness Fox 5

Beoordeling
 • Programma's
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
4.6/5
Voordelen: 

• Zware constructie van 68 kg zorgt voor extra stabiliteit.

• Relatief hoog belastbaar gewicht van 150 kg maakt het apparaat geschikt voor zwaardere gebruikers.

• De onderhoudsvrije SKF-lagers bieden een geruisloze training.

Nadelen: 

• Het model heeft geen houder voor een tablet.

• Koppeling met tablet of smartphone is niet mogelijk.

• Borstband niet meegeleverd.

Klik hier voor de productomschrijving, gebruikerservaringen en prijs

Laatste update: jul 13, 2018

Productomschrijving

De Focus Fitness Fox 5 is een goede keuze als je op zoek bent naar een kwalitatief goede crosstrainer en daar best iets meer voor wilt betalen, maar zeker niet te veel. We blijven Hollanders hé ;)!

De relatief zware constructie van 68 kilogram, een verstelbare lengtepas van 47 centimeter en onderhoudsvrije SKF-lagers, zorgen voor een stille en comfortable training. Dit model beveel ik daarom aan voor de wat meer intensievere gebruikers. Aangezien vooral zij het verschil zullen merken met goedkopere modellen zoals de Fox 3.

Natuurlijk maakt dit de Fox 5 ook voor de minder intensieve gebruiker prima geschikt.

Trainingsprogramma’s 4.5/5

De Fox 5 heeft 12 trainingsprogramma’s. De programma’s bestaan uit een combinatie van vooringestelde programma’s, hartslagprogramma’s en een manueel programma.

De Heart Rate Controlled programma’s (HRC/hartslagprogramma’s) zijn er op gericht om je te laten trainen op een zelf te bepalen maximum hartslag. Deze kun je instellen of je kunt kiezen uit de 3 vooringestelde maximumpercentages.

Het trainen op basis van je hartslag heeft als voordeel dat je in een vrij specifieke ‘hartslagzone’ kunt trainen. Dit kan bijvoorbeeld helpen om effectiever calorieën te verbranden.

Je kunt ook variatie aanbrengen in je training door gebruik te maken van de 16 weerstandsniveau’s. Overigens veranderen de meeste programma’s de weerstand automatisch, maar als de intensiteit even te zwaar of te licht is, kun je hierdoor gemakkelijk kiezen voor een ander weerstandsniveau.

Comfort 5/5

De Fox 5 is relatief gemakkelijk in gebruik en biedt een comfortable training.

Het door de trainingscomputer aangestuurde display geeft een duidelijk overzicht weer van de meeste belangrijke trainingsinformatie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan; tijd, afstand, het aantal verbrande calorieën en snelheid.

Als je slecht ter been bent dan is het goed om te weten dat deze crosstrainer een relatief lage instap heeft. Hierdoor is het gemakkelijker om op en af te stappen.

Om het comfort van je training te vergroten kun je de pedalen in drie standen verstellen. Ook is het mogelijk om de 47 centimeter lange lengtepas in vier standen te verstellen.

Stevigheid

De crosstrainer heeft een relatief hoog totaalgewicht van 68 kilogram. Een hoger totaalgewicht is een voordeel als je intensiever wilt gaan trainen. Dit zorgt er voor dat het apparaat niet gaat schudden.

Ook biedt een het hogere totaalgewicht een voordeel als je wat zwaarder bent. Het maakt het mogelijk om te trainen tot een maximum van 150 kilogram aan lichaamsgewicht.

Mogelijk heeft Focus Fitness vanwege de relatief zware constructie besloten om een levenslange garantie te geven op het las- en framewerk.

Het zorgt er, in combinatie met de onderhoudsvrije SFK-lagers en V-belt aandrijving, in ieder geval voor dat je ook op een hogere intensiteit stabiel en stil kunt trainen.

Specificaties

Algemeen

Model Fox 5
Merk Focus Fitness
Garantie onderdelen 2 jaar
Garantie las- en framewerk Levenslang

Eigenschappen

Kleur Grijs/Zwart
Totaalgewicht 68 kg
Lengte 130 cm
Breedte 77 cm
Hoogte 160 cm
Materiaal Metaal / Kunststof
Transportwieltjes Ja
Maximaal belastbaar gewicht 150 kg
Bidonhouder Ja

Training

Soort gebruik Intensief thuisgebruik
Gewicht van het vliegwiel 10 kg
Aandrijving Achterkant
Weerstand Magneetrem
Weerstandsniveau’s 16
Instelling weerstand Elektronisch
Aantal trainingsprogramma’s 12
Werking met tablet/smartphone Nee
Tablethouder Nee
Hartslagsensor Borstband en handgripsensoren
Borstband meegeleverd Nee
Lengtepas 47 cm
Pedalen verstelbaar Ja
Maximum wattage 350 Watt
Displayweergave Snelheid, tijd, afstand, hartslag, verbrande calorieën, wattage & RPM (aantal omwentelingen per minuut)

Reviews – “Wat zeggen andere gebruikers?”

Pluspunten

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Het apparaat voelt stabiel aan.
 • De training verloopt geruisloos.

Minpunten

 • Het installatiepakket met daarin de crosstrainer is zwaar.
 • Handleiding kon volgens enkele duidelijker (andere juist positief).
 • Telefoon of tablethouder was toch wel handig geweest.

Goede kwaliteit

Wat vooral opgemerkt wordt door gebruikers is de kwaliteit van het apparaat. Er wordt door sommige zelfs gesproken over professionele kwaliteit, terwijl je voor een echte professionele crosstrainer natuurlijk veel meer betaald.

Soepel, stabiel en geruisloos

De kwaliteit wordt volgens de meeste gebruikers vooral gekenmerkt door de; soepelheid van de beweging, de stabiliteit van het apparaat en de geruisloosheid. Dit zijn natuurlijk belangrijke aandachtspunten bij het aanschaffen van je crosstrainer. Het is daarom goed om te zien dat anderen hier positief over zijn.

Handleiding volgens sommige te beknopt (andere juist positief)

Door sommige gebruikers wordt als verbeterpunt de handleiding opgemerkt. Volgens hen is de handleiding wat te beknopt of onduidelijk. Opvallend is dat anderen juist wél weer positief zijn over de handleiding. Het is dus onmogelijk om hier een goede conclusie uit te trekken. Overigens kun je volgens gebruikers eventuele vragen altijd stellen via de telefoon of chat.

Alternatieven

Focus Fitness Fox 5 iPlus

Eén van de voornaamste verschillen van de Fox 5 iPlus met de ‘normale’ variant van de Fox 5 is de mogelijkheid tot het koppelen van een tablet of smartphone.

De koppeling verloopt via Bluetooth en maakt het via een bepaalde app mogelijk om te trainen met Google Streetview. Je ziet dan op je multimedia apparaat de route die je als het ware aan het afleggen bent. Dit kan een welkome afleiding bieden tijdens de training. Daarnaast is ook nog eens nuttig aangezien de weerstand op basis van de route automatisch aangepast wordt.

Een ander verschil met de reguliere variant zijn de andere soort handgrepen. Dit biedt de mogelijkheid om de handgrepen op 7 verschillende manieren vast te houden. Dit kan een voordeel zijn als de standaard hangrepen voor jou moeilijk vast te houden zijn.

Conclusie

De Focus Fitness Fox 5 biedt de intensievere gebruiker een comfortable workout. Dit komt voornamelijk door het relatief hoge gewicht van 68 kilogram. Dit zorgt, samen met de SKF-lagers en de 47 centimeter lange lengtepas, voor een soepele trapbeweging en meer dan voldoende stabiliteit.

Houdt er wel rekening mee dat deze crosstrainer geen mogelijkheid biedt tot koppeling met een tablet of smartphone en daarom ook geen houder heeft.

Ik beveel deze crosstrainer vooral aan voor intensieve gebruikers. Uiteraard maakt dit de Fox 5 ook automatisch geschikt voor minder intensieve gebruikers.

Klik hier voor de productomschrijving, specificaties en prijs

1 Reactie

 1. Hans S april 13, 2016

Plaats een reactie