Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer Review

Beoordeling
 • Geruisloos
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
 • Kwaliteit
4
Voordelen: De Focus Fitness Fox 3 is zonder twijfel de crosstrainer met de beste prijs - kwaliteit verhouding. De crosstrainer is van uitstekende kwaliteit, heeft voldoende trainingsmogelijkheden en is bovendien geruisloos!
Nadelen: Geen mogelijkheid tot het aansluiten van een tablet of smartphone. Dit zou een nadeel kunnen zijn als je van plan bent om geavanceerde trainingsprogramma's te gaan gebruiken die samenwerken met je crosstrainer.

Klik hier voor de productomschrijving, gebruikerservaringen en prijs

Beoordeling van de Focus Fitness Fox 3fox 3 focus fitness

De Focus Fitness Fox 3 is de beste crosstrainers in zijn prijscategorie.

Deze crosstrainer onderscheidt zich van andere crosstrainers in deze prijscategorie voornamelijk door:

 • De uitstekende kwaliteit van de gebruikte materialen
 • De beschikking over voldoende trainingsmogelijkheden (weerstanden, programma’s etc.)

De uitstekende kwaliteit van de materialen zorgt ervoor dat de Fox 3 stabiel, sterk en geruisloos is. Ook op de lange termijn blijft de crosstrainer stabiel, sterk en geruisloos.

De kwaliteit van de gebruikte materialen blijkt ook wel uit het feit dat er standaard 5 jaar garantie wordt gegeven op het frame en laswerk van deze crosstrainer.

Voldoende trainingsmogelijkheden

De crosstrainer beschikt verder over voldoende trainingsmogelijkheden. Waar je bij crosstrainers in dezelfde prijscategorie nog wel eens ziet dat er geen trainingsprogramma’s beschikbaar zijn of dat de weerstand handmatig versteld moet worden is dit bij de Focus Fitness Fox3 juist niet het geval.

Zo heb je beschikking over:

 • 16 verschillende elektronisch verstelbare weerstandsniveaus
 • 18 trainingsprogramma’s
 • 5 gebruikersprofielen waar je je persoonlijke informatie (lengte, gewicht & geslacht) in op kan slaan

De trainingsprogramma’s

De 18 verschillende trainingsprogramma’s bestaan uit 12 voorgeprogrammeerde programma’s, 4 hartslag trainingsprogramma’s, 1 manueel programma en 1 persoonlijk trainingsprogramma.

Het persoonlijke trainingsprogramma zorgt ervoor dat je een trainingsprogramma geheel op maat kunt maken. Je kunt je persoonlijke programma afstemmen op jouw specifieke trainingsdoel. Het persoonlijke trainingsprogramma helpt je om je doelen sneller te bereiken.

Gebruikersprofielen

De Fox3 biedt de mogelijkheid tot het instellen van 5 verschillende gebruikersprofielen. In de gebruikersprofielen kun je informatie opslaan over je lengte, gewicht en geslacht.

Als je vervolgens één van de 4 verschillende hartslagprogramma’s gebruikt in combinatie met een opgeslagen gebruikersprofiel past de crosstrainer zich automatisch aan. De training zal hierdoor automatisch zwaarder of minder zwaar worden. Zo weet je zeker dat je altijd traint op de voor jou meest geschikte zwaarte.

Minpuntje?

Als je toch iets aan zou moeten merken op deze crosstrainer dan zou het mogelijk het ontbreken van de mogelijkheid tot het aansluiten van een smartphone of tablet kunnen zijn.

Als je op zoek bent naar een uitgebreidere crosstrainer met (nog) meer mogelijkheden en trainingsprogramma’s dan kun je het beste kijken naar de Fox 5 van Focus Fitness. De Fox 5 is een uitgebreidere versie van de Fox3.

Technische specificaties

De specificaties van de Fox 3 zijn:

Maximaal belastbaar gewicht (kg): 120
Aantal weerstandsniveaus: 16
Aantal trainingsprogramma’s: 18 (12 voorgeprogrammeerde-, 4 hartslag-,1 manueel- & 1 persoonlijk trainingsprogramma’s)
Gewicht vliegwiel (kg): 18
Hartslagmeting: ja, door middel van handsensoren of borstband (borstband niet meegeleverd)
Weerstandssysteem magnetisch
Monitorweergave: snelheid, tijd, afstand, conditie, calorieverbruik, hartslag, aantal omwentelingen, uithoudingsvermogen & omgevingstemperatuur
Garantie:
 • 2 jaar op de onderdelen
 • 5 jaar op het frame & laswerk
Verstelbare voetpedalen: ja
Afmetingen (L, B, H): 135 x 50 x 160 cm
Lengtepas verstelbaar: nee
Verplaatsbaar ja, door middel van wieltjes
Waterpas verstelbaar: ja
Display verlicht: ja
Weerstand instelbaar Elektronisch
Lagers: dubbele kogellagers
Totaalgewicht crosstrainer (kg): 51

Wat zeggen anderen?

Als je van plan bent om een crosstrainer te kopen is het altijd handig en verstandig om te weten wat andere gebruikers vinden van een bepaalde crosstrainer.

Over de Fox 3 wordt onder andere gezegd dat deze een soepele trapbeweging heeft. Een soepele beweging is natuurlijk altijd fijn. Dit zegt ook iets over de kwaliteit van de materialen. Hoe beter de materialen, des te soepeler de trapbeweging.

Er zijn over de Fox 3 alleen positieve reacties te vinden op internet. Zoals eerder gezegd zou je als minpunt op kunnen merken dat je geen tablet of smartphone aan kan sluiten. Als je toch niet van plan bent om deze aan te sluiten, dan heeft deze optie ook geen meerwaarde voor je en zal het dan ook waarschijnlijk geen nadeel voor je zijn.

Dus als je op zoek bent naar een kwalitatief goede en complete crosstrainer  voor een goede prijs dan is de Fox 3 de beste keuze. Deze crosstrainer heeft namelijk de beste prijs – kwaliteit verhouding. Verwacht van de Fox3 een geruisloze, stabiele en sterke crosstrainer waar je ook op de lange termijn nog veel plezier aan kan beleven!

Klik hier voor de productomschrijving, gebruikerservaringen en prijs

1 Reactie

 1. j langezaal december 3, 2016

Plaats een reactie