Christopeit CS-5 Crosstrainer Review

Laatste update:

Review
 • Geruisloos
 • Comfort
 • Stevigheid
 • Prijs
 • Kwaliteit
3
Bezoekersbeoordeling: 1.7 (33 stemmen)
Sending
Voordelen: De Christopeit CS-5 crosstrainer heeft een hoog maximaal belastbaar gewicht van 150 kg, wat wijst op een stevige en stabiele crosstrainer. Het grootste voordeel is de prima prijs/kwaliteit verhouding. Dit is een complete crosstrainer waarbij je enkel voor de opties betaalt die je als consument vaak gebruikt.
Nadelen: De computer laat enkel de gegevens zien van de huidige training en slaat geen gegevens op van vorige trainingen. Je zult dus elke keer 'opnieuw' moeten beginnen.

BEKIJK BESTE PRIJS

Beoordeling Christopeit CS-5Crosstrainer christopeit cs 5

De Christopeit CS-5 is een goed apparaat voor een sporter die op zoek is naar een complete crosstrainer voor thuisgebruik.

Deze Christopeit heeft alle basis functies die je verwacht op een crosstrainer, maar heeft geen overbodige functies. Zo betaal je dus niet voor zaken waar je niks aan hebt, omdat je ze waarschijnlijk toch niet gebruikt.

Als je op zoek bent naar een crosstrainer voor een relatief lage prijs, dan is de CS-5 crosstrainer het overwegen waard.

Het gemiddelde maximaal belastbaar gewicht van een crosstrainer in deze prijsklasse is 120 kg. De CS 5 heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150kg. Dat wil zeggen dat het belastbare gewicht wijst op een stevige en stabiele crosstrainer voor thuisgebruik.

De CS-5 heeft een prima prijs/kwaliteit verhouding, je betaalt enkel voor de noodzakelijke specificaties en niet voor overbodige functies

Beste crosstrainer consumentenbond

Door de Duitste Consumentenbond is deze crosstrainer als beste getest. Het resultaat dat uit de test naar voren kwam was dat deze crosstrainer de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft van alle crosstrainers die beschikbaar zijn voor thuisgebruik.

Er moet wel bij vermeld worden dat deze test al in 2007 is verschenen. Kwalitatief gezien zijn er momenteel betere crosstrainers op de markt in dezelfde prijscategorie. Bekijk hier in de tabel de beste crosstrainers van dit moment.

Als je op zoek bent naar een crosstrainer in dezelfde prijscategorie dan raden wij de Fox 3 van Focus Fitness aan.

De test van de consumentenbond

Er werd onder andere getest op trainingsgemak, veiligheid, technische eigenschappen en schadelijke stoffen in de handgrepen. Op alle onderdelen scoort de CS 5 crosstrainer goed en op een aantal details zelfs zeer goed.

De uiteindelijke score is een ’2,3′ uit 5. Dit lijkt in eerste instantie juist een lage score en dus een slechte beoordeling. Dit is echter niet zo, want een lage score betekent in deze test juist een goede beoordeling.

Let hier zeker op, anders trek je de verkeerde conclusies uit deze test en dat zou zonde zijn. Als je de complete test wilt zien waarbij ook de beoordelingen van andere crosstrainers zijn weergegeven, klik dan hier.

Technische specificaties

De belangrijkste eigenschappen zijn:

 • Maximaal belastbaar gewicht (kg): 150
 • Aantal weerstand niveau’s: 8 (Let op! Handmatig verstellen)
 • Gewicht vliegwiel (kg): 8
 • Hartslagmeting: ja (via handgripsensoren)
 • Remsysteem: magnetisch geremd
 • Monitorweergave: tijd, snelheid, afstand, calorieverbruik, hartslag
 • Garantie: 2 jaar
 • Verstelbare voetpedalen: ja
 • Maximaal gebruikersgewicht (kg): 150
 • Afmetingen (cm): 140 x 59 x 161

 Wat zeggen anderen?

Er wordt opgemerkt door consumenten dat deze crosstrainer gebruiksvriendelijk is. Het is eenvoudig om deze crosstrainer na ontvangst in elkaar te zetten, wat natuurlijk altijd fijn is. Je kunt de crosstrainer vrij gemakkelijk met behulp van de bijgeleverde handleiding zelf in elkaar zetten.

De computer geeft alleen de status aan per training. Dit kan misschien als nadeel ervaren worden, omdat er dus geen gegevens van de vorige trainingen worden opgeslagen. De gegevens zoals tijd, snelheid en calorieverbruik worden dus telkens opnieuw gemeten.

Als grootste voordeel wordt de prijs/kwaliteit verhouding opgemerkt. Consumenten zijn van mening dat er een goed product wordt geleverd voor de prijs die je betaald. Het kan natuurlijk altijd beter en uitgebreider, maar daar betaal je dan ook voor.

BEKIJK BESTE PRIJS

Eindoordeel

Als je op zoek bent naar een complete crosstrainer voor thuis met een goede prijs/kwaliteit verhouding dan is de CS-5 zeker geen slechte keuze.

Wij zouden echter eerder kiezen voor de Focus Fitness Fox3. Deze crosstrainer is kwalitatief gezien aanzienlijk beter en is hetzelfde geprijst.

Plaats een reactie

Rating