Kettler Crosstrainer Reviews: Vergelijk De Top 3

Laatste update:

Kettler crosstrainer modellen staan over het algemeen bekend als kwalitatief goede crosstrainers voor thuis. Kettler heeft een vrij groot aanbod aan crosstrainers. De prijs, kwaliteit en specificaties van de verschillende crosstrainers van Kettler verschilt.

Om je te helpen met het maken van een keuze heb ik een top 3 gemaakt van de beste Kettler crosstrainers voor gemiddeld tot intensief gebruik.

Top 3 Kettler Crosstrainers

PlaatsCrosstrainer BeoordelingPrijs
1.Kettler Unix Punix p kettler4/5€€€
2.
Kettler Rivo Privo p kettler3.5/5€€
3.
Kettler Rivo Mrivo m3.5/5

De Kettler Unix P voor intensief gebruik

unix p van kettlerDe Unix P van Kettler is een crosstrainer die prima geschikt is voor de intensieve gebruiker. De specificaties van de Unix P bieden een gebruiker de mogelijkheid om intensief van de crosstrainer gebruik te maken.

Belangrijkste specificaties

 • Het vliegwiel heeft een massa van 20 kilogram

Een vliegwiel met een massa van 20 kilogram zorgt ervoor dat je zelfs op een hoge intensiteit een soepele trapbeweging zult ervaren. Ook kan de crosstrainer hierdoor zorgen voor voldoende weerstand.

 • Het maximale belastbare gewicht is 150 kilogram

Een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram is relatief hoog. Het maximaal belastbare gewicht geeft een goede indicatie over de kwaliteit van de crosstrainer.

 • De Unix P heeft 15 verschillende weerstandsniveau’s

Als je de crosstrainer intensief wilt gaan gebruiken is het handig om keuze te hebben uit voldoende weerstandsniveau’s. 15 niveau’s bieden een gebruiker meer dan voldoende mogelijkheid tot variatie in de intensiteit van de training.

 • Er zijn 8 trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen

8 verschillende programma’s is voldoende om variatie aan te brengen in de training. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een programma samen te stellen. Of je kunt zelf variëren door; de weerstand te verhogen, je snelheid te verhogen of langer te trainen.

De Kettler Rivo P voor gemiddeld gebruikkettler rivo p

De Rivo P van Kettler is een crosstrainer geschikt voor gemiddeld gebruik. De Rivo P is prima geschikt om dagelijks comfortabel op te kunnen trainen. Deze crosstrainer biedt een gemiddelde gebruiker meer dan voldoende mogelijkheden. Ook de specificaties zijn voor een gemiddelde gebruiker prima.

Belangrijkste specificaties

 • Het vliegwiel heeft een gewicht van 14 kilogram
 • Het maximaal belastbare gewicht van de Rivo P is 130 kilogram
 • Er is keuze uit 16 verschillende weerstanden
 • Je kunt kiezen uit 8 verschillende trainingsprogramma’s, waaronder: hartslagprogramma’s, wattage programma’s, een manueel programma, snelheidsprogramma en een speciaal ‘klim’ programma.

De Kettler Rivo M voor gemiddeld gebruik

De Rivo M van Kettler is geschikt voor een gemiddelde gebruiker. De Rivo M is vergelijkbaar met de Rivo P. Het belangrijkste verschil zijn de specificaties van de crosstrainer.kettler rivo m

De Rivo M heeft wat minder goede specificaties, waardoor de crosstrainer wat goedkoper is. Voor een gemiddelde gebruiker zullen deze specificaties echter nog steeds voldoende zijn om comfortabel te kunnen trainen.

Belangrijk is wel om rekening te houden met het feit dat deze crosstrainer niet beschikt over een automatisch verstelbare weerstand.

De weerstand kan alleen verandert worden door middel van de weerstandsknop. Ook beschikt de Rivo M niet over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Als je liever wel beschikt over een automatisch verstelbare weerstand of voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s dan is de Rivo P voor jou een betere keuze. Mocht je dit niet als voorwaarde stellen aan je crosstrainer en je hebt liever een wat goedkopere crosstrainer dan is de Rivo M voor jou waarschijnlijk een logischere keuze.

Belangrijkste specificaties

 • De Rivo M beschikt over een vliegwiel met een totale swingmassa van 12 kilogram
 • Het maximaal belastbare gewicht van deze crosstrainer is 110 kilogram
 • Verder beschikt de Rivo M over 8 verschillende weerstanden. De weerstand op deze crosstrainer dient handmatig versteld te worden door middel van de weerstandsknop.
 • De crosstrainer beschikt niet over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Je zult dus zelf variatie aan moeten brengen in je training.

Het merk Kettler

Als je van plan bent om een crosstrainer van Kettler te kopen dan is het wel zo handig om eerst meer over het merk Kettler te weten. Het merk Kettler komt, zoals je misschien al wel had verwacht, uit Duitsland.

kettler crosstrainer

Kettler crosstrainer

Kettler biedt stevige en scherp geprijsde crosstrainers aan. Naast crosstrainers biedt Kettler een variatie aan andere producten aan, zoals: hometrainers, steps, krachtstations en bijvoorbeeld ook kinderfietsen of tafeltennistafels.

Als je van plan bent om een crosstrainer voor thuis van het merk Kettler te kopen dan weet je over het algemeen zeker dat je qua prijs – kwaliteit verhouding een goede keuze maakt. Het bedrijf heeft al meer dan 60 jaar ervaring met het maken van kwalitatief hoogwaardige producten tegen scherpe prijzen.

Ook al is de kwaliteit van de crosstrainers van Kettler goed, het blijft belangrijk om een keuze te maken voor een crosstrainer die bij jou gebruik past.

Het maken van een keuze voor de juiste Kettler

Het is van belang om een crosstrainer te kiezen die past bij je gebruik. Een intensieve gebruiker zal meer van een crosstrainer verwachten als een gemiddelde gebruiker. Houd hierbij ook zeker rekening met toekomstig gebruik. Als je van plan bent om steeds intensiever te gaan trainen dan zal je crosstrainer hier ook geschikt voor moeten zijn.

Waar je zeker op zult moeten letten in je zoektocht naar een geschikte Kettler crosstrainer is het vliegwiel en het maximaal belastbare gewicht. Het gemiddelde belastbare gewicht van een crosstrainer is ongeveer 120 kilogram. Een gemiddeld vliegwiel heeft een gewicht van rond de 12 tot 14 kilogram.

Specificaties kunnen je helpen om een goede keuze te maken. Mocht je niet weten waarom een vliegwiel of het maximaal belastbare gewicht belangrijk is dan raad ik je aan om het volgende artikel te lezen; waar moet je op letten bij het kopen van een crosstrainer. In dit artikel vind je de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een crosstrainer.

Heb je vragen over de verschillende Kettler crosstrainers? Of heb je ergens anders een vraag of opmerking over dan hoor ik dat graag. Geef hieronder je reactie en ik zal jouw vraag of opmerking zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Succes met je keuze!

Plaats een reactie