Goedkope Crosstrainer Voor Thuisgebruik

Laatste update:

Een goedkope crosstrainer kopen wordt al een stuk makkelijker als je weet welke crosstrainer goedkoop en tegelijkertijd ook goed is.

Wat je moet zien te voorkomen is dat je een model koopt wat te goedkoop is. Als je dit wel doet is dit uiteraard je eigen keuze, maar de kans is groot dat deze relatief snel kapot is. Waarna je dus alsnog geen fitness apparaat hebt waarmee je de ‘hoognodige kilootjes’ kunt gaan afvallen.

Ik geef in dit artikel één aanbeveling van een model met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast geef ik je een aantal handige tips waar je op moet letten bij het kopen van een goedkoop model. Dus als je op zoek bent naar een goedkopere en goede crosstrainer, maar je weet niet welke je moet kiezen dan raad ik je aan om verder te lezen.

Wat is een Goede EN Goedkope crosstrainer?fox 3 focus fitness

Over het algemeen wil je er gewoon zeker van zijn dat je een crosstrainer met een goede prijs/kwaliteit verhouding kiest.

Een model met niet al te veel (overbodige) opties is dan over het algemeen de beste optie. Meestal komen extra opties op goedkopere crosstrainers niet ten goede aan de kwaliteit.

Het apparaat moet echter wel beschikken over een V-snaar en een magneetrem en moet zo zwaar mogelijk kunnen worden belast. (Zie onderstaande: “Belangrijkste aandachtspunten…”)

Rekening houdend met de belangrijke aandachtspunten is er één model dat het verdiend om de naar mijn mening beste goedkopere crosstrainer genoemd te mogen worden. Dit is de Focus Fitness Fox 3.

BEKIJK BESTE PRIJS

Waarom de Fox 3 van Focus Fitness?

Er zijn meerdere redenen waarom ik voor de Fox 3 van Focus Fitness heb gekozen. Het belangrijkste pluspunt is de scherpe prijs/kwaliteit verhouding. De specificaties van dit model zijn in verhouding tot de prijs zeer goed.

Uiteraard beschikt de Fox 3 over een V-snaar wat er mede voor zorgt dat het apparaat geruisloos is. Ook beschikt de Fox 3 over een magneetrem die ervoor zorgt dat de trapbeweging die je maakt soepel verloopt.

Verder is het apparaat gemaakt van kwalitatief goede materialen. De goede materialen zorgen er onder andere voor dat:

  • De trapbeweging soepeler verloopt
  • Het apparaat stabiel is
  • Je geruisloos kunt sporten

De Fox 3 is dus geruisloos, degelijk en zorgt voor een soepele trap beweging. Bekijk voor het complete overzicht van voordelen en eigenschappen van de Fox 3 de volledige review.

Aangezien je op zoek bent naar een goedkoop model is de prijs zeker niet onbelangrijk. Juist vanwege de scherpe prijs/kwaliteit verhouding is de Fox 3 door mij verkozen als de beste goedkopere crosstrainer voor thuis. Dus als je op zoek bent naar een goedkoop model dan is de Fox 3 naar mijn mening de beste keuze.

BEKIJK BESTE PRIJS

Hoeveel kost een (goedkope) crosstrainer?

Goedkope crosstrainers heb je al vanaf ongeveer 100 euro. Zoals ik al eerder in de introductie van dit artikel aangaf is het de vraag of je voor die prijs ook een goede crosstrainers hebt. Hier kan ik kort over zijn; bespaar je de moeite.

Honderd euro is gewoonweg te weinig voor een fabrikant om een degelijk model te leveren. De fabrikant moet voor deze prijs gebruik maken van te goedkope materialen, wat ten koste gaat aan de kwaliteit van het apparaat.

Nu vraag je je natuurlijk af hoeveel een goed model minimaal kost. Uiteraard kun je hierover van mening verschillen. Naar mijn mening kost een degelijk model minimaal 300 euro.

Voor deze prijs kun je verwachten dat de fabrikant een relatief simpel model kan aanbieden wat niet zomaar kapot zal gaan. Daarmee is niet gezegd dat alle modellen boven de 300 euro slecht zijn of dat goedkopere modellen persé slecht zijn.

Je verwachting speelt hierbij een grote rol. Als je een model zoekt waar je als beginner voor langere tijd een aantal keer per week comfortabel op kunt trainen dan is een model van driehonderd euro of meer zeker aan te raden. Als je minder vaak traint dan kun je overwegen om een goedkoper model aan te schaffen. Hoewel ik dit niet aanraad.

Belangrijke aandachtspunten bij het aanschaffen van een goedkoper model

Als je van plan bent om een crosstrainer aan te schaffen dan is het goed om te weten waar je op moet letten. Natuurlijk heeft ieder zo zijn eigen eisen en wensen. Er zijn echter een aantal aandachtspunten waar je sowieso rekening mee moet houden.

Waar je in ieder geval rekening mee moet houden is het volgende:

  • Het maximale belastbare gewicht
  • Of deze over een V-snaar beschikt of over een ketting
  • Of deze beschikt over een magneetrem of een blokrem

Je kunt uiteraard met nog veel meer zaken rekening houden dan alleen met het maximaal belastbare gewicht, een V-snaar of ketting en een magneetrem of blokrem.

Echter dit zijn de belangrijkste aandachtspunten waarvan je zeker wilt zijn dat je apparaat hierover beschikt. Een uitgebreidere lijst met aandachtspunten waar je rekening mee kunt en moet houden bij het kopen van een crosstrainer vind je in dit artikel: aandachtspunten bij het kopen van een crosstrainer.

Maximale belastbare gewicht

Het maximale belastbare gewicht zegt veel over de kwaliteit. Een apparaat met een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram is een degelijker fitnessapparaat dan een model met een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilogram. Het is dus van belang om goed te kijken naar het maximale belastbare gewicht.

V-snaar of ketting

Daarnaast is het belangrijk om te weten of het apparaat beschikt over een V-snaar of een ketting. Een V-snaar maakt namelijk veel minder lawaai dan een ketting. Een aandrijving door middel van een ketting is te vergelijken met een ketting op een fiets. Dit maakt gewoonweg meer lawaai dan een V-snaar.

Zeker als je van plan bent om tijdens je crosstraining eens lekker een muziekje te luisteren of televisie te kijken is het irritant als het apparaat (te) veel herrie maakt. Het is dus van belang dat je crosstrainer beschikt over een V-snaar!

Magneetrem of blokrem

Om weerstand te creëren wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van een magneetrem of een blokrem. Als de weerstand wordt gecreëerd door middel van een blokrem dan is deze hetzelfde als een rem op een fiets.

Het afremmen gebeurd dan door middel van blokjes die het wiel afremmen. Het afremmen door middel van een blokrem kan zorgen voor een onregelmatige ‘trap’ (beweging).

Daarom is het aan te raden om in ieder geval te kiezen voor een crosstrainer die beschikt over een magneetrem. Deze wordt dan geremd door middel van magneet die automatisch verder en minder ver van het wiel wordt gehouden. Deze manier van afremmen zorgt voor een veel soepelere ‘trap’. Zorg er dus voor dat je apparaat beschikt over een magneetrem!

Wat zijn goede alternatieven?

Als je meer (goedkope) crosstrainers wilt vergelijken ga dan naar onze homepage waar je de verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken onder andere op basis van prijs.

De crosstrainers die je aantreft op de homepage zijn redelijk vergelijkbaar qua prijs. Als je nog niet zeker weet welk model je wilt gaan kopen is het dus aan te raden om gebruik te maken van de vergelijkingstabel op de homepage!

Zo weet je zeker dat je een apparaat koopt die past bij jou eisen en wensen. Vergelijk hier de beste crosstrainers voor thuis.

Plaats een reactie