De Beste Goedkope Crosstrainer Voor Thuis

Een goedkope crosstrainer kopen wordt al een stuk makkelijker als je weet welke crosstrainer goedkoop en tegelijkertijd ook goed is. In dit artikel gaan wij jou helpen om de beste goedkope crosstrainers te vinden.

We geven een voorbeeld van een crosstrainer met volgens ons de beste prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast geven we jou een aantal handige tips waar je op moet letten bij het kopen van een goedkopere crosstrainer.

Dus als je op zoek bent naar een goedkopere crosstrainer, maar je weet niet welke crosstrainer je moet kiezen dan ben je hier aan het ‘juiste adres’!

Wat is de beste goedkope crosstrainer?

fox 3 focus fitnessOver het algemeen wil je er gewoon zeker van zijn dat je een crosstrainer met de beste prijs/kwaliteit verhouding kiest.

Een crosstrainer met niet al te veel (overbodige) opties is dan over het algemeen de beste optie. Meestal komen extra opties op goedkopere crosstrainers niet ten goede aan de kwaliteit.

De crosstrainer moet echter wel beschikken over een V-snaar en een magneetrem en moet zo zwaar mogelijk kunnen worden belast. (Zie hieronder: “Het kopen van een goedkopere crosstrainer”)

“Maar wat is nou de beste goedkope crosstrainer voor thuisgebruik?”

Rekening houdend met onder meer de belangrijke aandachtspunten zoals die hierboven beschreven staan is er één crosstrainer die het verdiend om beste goedkopere crosstrainer genoemd te worden.

De beste goedkope crosstrainer voor thuisgebruik is de Focus Fitness Fox 3!

Klik hier voor de productomschrijving, gebruikerservaringen en prijs

Waarom de Fox 3 van Focus Fitness?

Er zijn meerdere redenen waarom de Fox 3 van Focus Fitness het volgens ons verdiend om beste goedkopere crosstrainer genoemd te worden. Het belangrijkste pluspunt is de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Uiteraard beschikt de Fox 3 over een V-snaar wat er mede voor zorgt dat de crosstrainer geruisloos is. Ook beschikt de Fox 3 over een magneetrem die ervoor zorgt dat de trapbeweging die je maakt soepel verloopt.

Verder is de crosstrainer gemaakt van kwalitatief goede materialen. De goede materialen zorgen er onder andere voor dat:

  • De trapbeweging soepeler verloopt
  • De crosstrainer stabiel is
  • Je geruisloos kunt sporten

De Fox 3 is dus geruisloos, degelijk en zorgt voor een soepele trap beweging! Bekijk voor het complete overzicht van voordelen en eigenschappen van de Fox 3 de volledige review.

Prijs/kwaliteit verhouding

Aangezien je op zoek bent naar de beste goedkopere crosstrainer is de prijs zeker niet onbelangrijk. Juist vanwege de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding is de Fox 3 door ons verkozen als de beste goedkopere crosstrainer voor thuis.

Dus als je op zoek bent naar de beste goedkope crosstrainer dan is de Fox 3 crosstrainer absoluut de beste keuze!

Klik hier voor de productomschrijving, gebruikerservaringen en prijs

Het kopen van een goedkopere crosstrainer

Als je van plan bent om een crosstrainer aan te schaffen dan is het goed om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer. Natuurlijk heeft ieder zo zijn eigen eisen en wensen. Er zijn echter een aantal aandachtspunten waar je sowieso rekening mee moet houden.

Waar je in ieder geval rekening mee moet houden bij het kopen van een goedkopere crosstrainer is het volgende:

  • Het maximale belastbare gewicht van de crosstrainer
  • Of de crosstrainer over een V-snaar beschikt of over een ketting
  • Of de crosstrainer beschikt over een magneetrem of een blokrem

Je kunt uiteraard met nog veel meer zaken rekening houden dan alleen met het maximaal belastbare gewicht, een V-snaar of ketting en een magneetrem of blokrem.

Echter dit zijn de belangrijkste aandachtspunten waarvan je zeker wilt zijn dat je crosstrainer hierover beschikt. Een uitgebreidere lijst met aandachtspunten waar je rekening mee kunt en moet houden bij het kopen van een crosstrainer vind je in dit artikel: aandachtspunten bij het kopen van een crosstrainer.

Maximale belastbare gewicht

Het maximale belastbare gewicht van de crosstrainer zegt veel over de kwaliteit van de crosstrainer. Een crosstrainer met een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram is een degelijker fitnessapparaat dan een crosstrainer met een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilogram. Het is dus van belang om goed te kijken naar het maximale belastbare gewicht van de crosstrainer.

V-snaar of ketting

Daarnaast is het belangrijk om te weten of de crosstrainer beschikt over een V-snaar of een ketting. Een V-snaar maakt namelijk veel minder lawaai dan een ketting. Een aandrijving door middel van een ketting is te vergelijken met een ketting op een fiets. Dit maakt gewoonweg meer lawaai dan een V-snaar.

Zeker als je van plan bent om tijdens je crosstraining eens lekker een muziekje te luisteren of televisie te kijken is het irritant als de crosstrainer (te) veel herrie maakt. Het is dus van belang dat je crosstrainer beschikt over een V-snaar!

Magneetrem of blokrem

Om weerstand te creëren op de crosstrainer wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van een magneetrem of een blokrem. Als de weerstand wordt gecreëerd door middel van een blokrem dan is deze hetzelfde als een rem op een fiets.

Het afremmen van de crosstrainer gebeurd dan door middel van blokjes die het wiel afremmen. Het afremmen van de crosstrainer door middel van een blokrem kan zorgen voor een onregelmatige ‘trap’ (beweging).

Daarom is het aan te raden om in ieder geval te kiezen voor een crosstrainer die beschikt over een magneetrem. De crosstrainer wordt dan geremd door middel van magneet die automatisch verder en minder ver van het wiel wordt gehouden. Deze manier van afremmen zorgt voor een veel soepelere ‘trap’. Zorg er dus voor dat je crosstrainer beschikt over een magneetrem!

Meer goedkope crosstrainers vergelijken?

Als je meer (goedkope) crosstrainers wilt vergelijken ga dan naar onze homepage waar je de beste crosstrainers voor thuisgebruik met elkaar kunt vergelijken onder andere op basis van prijs.

De crosstrainers die je aantreft op de homepage zijn redelijk vergelijkbaar qua prijs. Als je nog niet zeker weet wat je voor crosstrainer je wilt gaan kopen is het dus aan te raden om gebruik te maken van de crosstrainers vergelijkingstabel op de homepage!

Zo weet je zeker dat je een crosstrainer koopt die past bij jou eisen en wensen. Vergelijk hier de beste crosstrainers voor thuis!

Plaats een reactie