Professionele Crosstrainer Reviews

Laatste update:

Als je op zoek bent naar een professionele crosstrainer dan wil je er ook zeker van zijn dat de crosstrainer volledig aan je verwachtingen voldoet. Je wilt een crosstrainer die in ieder geval gemaakt is van kwalitatief hoogwaardige materialen.

Daarnaast zal de beweging op de crosstrainer zo natuurlijk mogelijk moeten zijn om aan jou verwachtingen te kunnen voldoen.

In dit artikel ontdek je een aantal crosstrainers en crosstrainer merken die geschikt zijn voor professioneel gebruik. Zo hoop ik je te helpen in je ‘zoektocht’ naar een crosstrainer die geschikt is voor professioneel gebruik…

Crosstrainer merken voor professioneel gebruik

merken crosstrainersTwee voorbeelden van goede merken crosstrainers voor professioneel gebruik zijn de ‘Life Fitness’ crosstrainers en de ‘Endurance’ crosstrainers van het merk ‘Body-Solid’. Dit zijn beide Amerikaanse bedrijven die een groot aanbod aan professionele fitnessapparaten aanbieden.

Het merk Life Fitness is in Nederland bekender dan het merk ‘Body-Solid’. Dat neemt niet weg dat beide merken crosstrainers prima geschikt zijn voor professioneel gebruik.

Crosstrainers voor professioneel gebruike 5000

Twee voorbeelden van professionele crosstrainers van het merk ‘Body-Solid’ zijn de de ‘Endurance E5000’ en de ‘Endurance E400’.

De ‘Endurance E5000’ is de meest uitgebreide van de twee en tevens geschikt voor commercieel gebruik.

BEKIJK BESTE PRIJS

De ‘Endurance E5000’ beschikt onder meer over de volgende eigenschappen:

Maximaal belastbaar gewicht (kg): 145
Aantal weerstandsniveaus: 16
Aantal trainingsprogramma’s: 14 (waaronder hartslag trainingsprogramma’s en persoonlijke trainingsprogramma’s)
Geschikt voor commercieel gebruik: ja
Gewicht vliegwiel (kg): 25
Hartslagmeting: ja, op het display of door middel van de bijgeleverde borstband
Weerstandssysteem Elektronisch Magneet Systeem (zorgt voor een zeer natuurlijke weerstand)
Garantie:
  • 2 jaar garantie op de onderdelen
  • 15 jaar garantie op het frame & laswerk
Verstelbare voetpedalen: nee
Afmetingen (L, B, H): 173 x 79 x 175 centimeter
Waterpas afstelbaar: ja
Weerstand instelbaar Elektronisch
Lagers: dubbele kogellagers
Totaalgewicht crosstrainer (kg): 113
  • Het zelf opwekken van stroom, hierdoor hoeft de crosstrainer niet aangesloten te worden op een stopcontact
  • Het Elektronisch Magnetisch Systeem wat zorgt voor een zeer soepele weerstand
  • Een zeer lange en horizontale stap die onder andere zorgt voor een soepele beweging

 

Body Solid Endurance E400e 400

Een goedkoper alternatief is de Endurance E400. Deze crosstrainer is niet geschikt voor commercieel gebruik, maar wel geschikt voor professioneel gebruik.

Het voornaamste verschil tussen de E5000 en de E400 zijn de eigenschappen van de crosstrainer. Hierbij moet je denken aan, onder andere: een wat minder zwaar vliegwiel (22 kg) en een lager belastbaar gewicht (135 kg).

Het voordeel van de E400 ten opzichte van de E5000 is dat de E400 daarentegen wel over de mogelijkheid beschikt op de lengtepas te verstellen. Des te groter je pas, des te meer de crosstrainer zorgt voor een natuurlijke en intensieve training. Je kunt de pedalen dus verstellen afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

BEKIJK BESTE PRIJS

E 5000 of E 400?

Zowel de E 5000 als ook de E 400 van Body Solid zijn prima geschikt voor professionele gebruikers. Beide apparaten zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen.

Gebruikers die liever een crosstrainer willen hebben die geschikt is voor commercieel gebruik kunnen het beste kiezen voor de E 5000. Mocht je niet van plan zijn om de crosstrainer ook commercieel te gebruiken dan heb je aan de E 400 waarschijnlijk de beste keuze.

Een goedkoper alternatief

Als je de bovenstaande crosstrainers te duur vind dan zou je een goedkopere klasse crosstrainer kunnen overwegen. Een goede crosstrainer voor semi-professioneel gebruik is de Unix P van het merk Kettler. Of de in kwaliteit vergelijkbare Fox 5 van het merk Focus Fitness. Deze is geschikt voor intensief thuis gebruik.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel stel dan hieronder je vraag!

Plaats een reactie