Dé Crosstrainer Test (Review: 2020)

Laatste update:

Een crosstrainer test kan je helpen bij het uitzoeken van een geschikte crosstrainer. Zeker als je nog niet precies weet waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer en welke fabrikanten goede crosstrainers leveren dan is een goede vergelijking precies wat je nodig hebt.

Crosstrainer Test – Review ResultaatFocus Fitness Fox

Na veel crosstrainers met elkaar te hebben vergeleken op basis van onder andere kwaliteit, mogelijkheden en prijs is de Focus Fitness Fox 5 volgens ons de beste keuze als je op zoek bent naar een crosstrainer voor thuis.

BEKIJK BESTE PRIJS

Uitstekende kwaliteit

De Fox 5 van Focus Fitness is gemaakt van zeer goede materialen. Dit blijkt alleen al uit het feit dat je standaard 5 jaar garantie krijgt op het frame en laswerk.

Daarnaast heeft deze crosstrainer een hoog maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram. Ook daaruit blijkt dat de kwaliteit van de materialen zeer goed is.

Verder beschikt de crosstrainer over een extra stevige constructie van 70 kilogram, waardoor de crosstrainer zeker niet gaat wiebelen.

Andere voordelen van de goede kwaliteit zijn:

  • De crosstrainer is geruisloos
  • De crosstrainer is onderhoudsvrij
  • Een soepele & natuurlijke beweging
  • De crosstrainer gaat jarenlang mee

Genoeg mogelijkheden

Je hoeft je geen moment te vervelen met de Fox 5. Deze crosstrainer beschikt over genoeg mogelijkheden om voldoende variatie aan te kunnen brengen in je training.

Zo beschikt de crosstrainer over onder andere:

  • 17 trainingsprogramma’s
  • 16 verschillende weerstanden
  • Mogelijkheid tot aansluiten van tablet/smartphone

De crosstrainer beschikt dus over genoeg mogelijkheden om voldoende variatie aan te kunnen brengen in je training.

Betaalbaar van prijs

Ook door de goede prijs/kwaliteit verhouding is de Fox 5 de beste crosstrainer voor thuis. Als je op zoek bent naar een crosstrainer voor thuis waar je jarenlang veel plezier aan kan beleven dan is de Fox 5 absoluut de beste keuze!

BEKIJK BESTE PRIJS

Wat is belangrijk?

Allereerst is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer. Anders weet je natuurlijk ook niet of de crosstrainer die je van plan bent te gaan kiezen voldoet aan jou eisen en wensen.

Afgezien van eventuele persoonlijke wensen is er in ieder geval één punt waar je zeker rekening mee moet houden en dit is het maximaal belastbare gewicht van de crosstrainer.

Het maximaal belastbare gewicht zegt namelijk veel over de kwaliteit van de crosstrainer. Hoe meer gewicht de crosstrainer kan ‘houden’, des te beter de crosstrainer over het algemeen is.

Een gemiddeld belastbaar gewicht van de meeste crosstrainers voor thuis is ongeveer 120 kilogram. Het is dus belangrijk om eerst naar het maximaal belastbare gewicht te kijken en vervolgens pas naar het aantal weerstanden, programma´s etc.

Natuurlijk hoeft het niet altijd zo te zijn dat een crosstrainer met een hoog maximaal belastbaar gewicht ook daadwerkelijk een goede crosstrainer is. Het geeft echter wel een goede aanwijzing.

Nu je weet waar je in ieder geval op moet letten is het tijd om de best geteste crosstrainer te onthullen ;)!

Meer crosstrainers vergelijken?

Mocht je meer willen weten kijk dan hier voor de volledige review van de Fox 5 test. In de volledige review wordt de Fox 5 ook met andere crosstrainers vergeleken. Zo weet je zeker dat je een crosstrainer koopt die aansluit op jou wensen en behoeftes.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel of heb je een opmerking dan horen wij dit graag. Reacties worden namelijk zeer op prijs gesteld! Alvast veel succes bij je keuze 😉

Plaats een reactie