De Beste Opklapbare Crosstrainer Voor Thuis

Laatste update:

Een opklapbare crosstrainer is natuurlijk handig. Even voor je training de crosstrainer uitklappen en na je training de crosstrainer weer inklappen. Vervolgens ontbreekt het bij een goede opklapbare crosstrainer natuurlijk niet aan wieltjes waarmee je de crosstrainer kan verplaatsen. Vooral voor iemand met ruimte gebrek is een opklapbare crosstrainer met wieltjes een goede oplossing.

De meeste crosstrainers beschikken wel over wieltjes. Alleen het probleem is dat de meeste crosstrainers simpelweg niet opklapbaar zijn. Daarnaast is de kwaliteit van de opklapbare crosstrainer ook een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Als je wilt weten welke crosstrainer opklapbaar zijn en tegelijkertijd gemaakt zijn van goede materialen lees dan zeker verder!

Wat is een goede opklapbare crosstrainer?opklapbare crosstrainer

Voor zover bij ons bekend is er maar één crosstrainer die opklapbaar is en tegelijkertijd is gemaakt van kwalitatief gezien goede materialen.

Wij hebben het dan over de 500ZLE van Pro-Form. Deze crosstrainer kun je in de lengte opklappen zoals te zien is op de foto. Als je klaar bent met je training kun je de 500ZLE gemakkelijk opklappen en verplaatsen. Waardoor je weer wat ruimte vrij kunt maken.

Als je speciaal op zoek bent naar een opklapbare crosstrainer dan is het vanzelfsprekend ook van belang wat de afmetingen van deze crosstrainer zijn.

De afmetingen

De afmetingen van de 500 ZLE als deze uitgeklapt is, zijn:

 • Lengte: 163 cm
 • Breedte: 57 cm
 • Hoogte: 173 cm

De afmetingen van deze crosstrainer als deze ingeklapt is, zijn:

 • Lengte: 125 cm
 • Breedte: 57 cm
 • Hoogte: 163 cm

Het is voornamelijk de lengte, ook wel diepte genoemd, die ongeveer 40 centimeter wordt verkleind wanneer de crosstrainer ingeklapt is.

Verder beschikt de crosstrainer over allerlei mogelijkheden. Zo heeft de 500 ZLE 14 weerstandsniveaus en 16 trainingsprogramma’s. Dit is meer dan voldoende om variatie aan te kunnen brengen in je training.

Ook beschikt de crosstrainer over een aantal extra’s zoals:

 • Geluidsboxen
 • Tablethouder
 • Ventilator
 • Drinkbekerhouder
 • MP3 aansluiting

En de 500ZLE beschikt ook over transportwieltjes waardoor je de crosstrainer kunt verplaatsen. Mocht je meer willen weten over de 500 ZLE lees dan hier de volledige review van de de opklapbare 500ZLE crosstrainer.

Alternatieven voor de opklapbare crosstrainer

Zo’n opklapbare crosstrainer is natuurlijk handig, maar helaas is deze voor sommigen boven budget. Het meest voor de hand liggende alternatief voor een opklapbare crosstrainer is natuurlijk een niet opklapbare crosstrainer of een kleinere crosstrainer.

Aangezien je speciaal op zoekt bent naar een opklapbare crosstrainer is een kleinere crosstrainer waarschijnlijk het beste alternatief.

Er zijn redelijk wat aanbieders van kleinere crosstrainers. Je zult echter wel op moeten passen voor de kwaliteit van deze crosstrainers. Het hoeft niet perse zo te zijn dat een kleinere crosstrainer direct van mindere kwaliteit is, alleen het risico wordt wel groter.

Een kleinere crosstrainer

Als je op zoek gaat naar een kleinere betaalbare crosstrainer in plaats van een opklapbare crosstrainer dan is de Powerpeak FET8265P crosstrainer een prima alternatief. Deze crosstrainer heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Daarnaast zijn de afmetingen van deze crosstrainer niet al te groot. De afmetingen van de de Powerpeak FET8265P zijn namelijk:

 • Lengte: 151 cm
 • Breedte: 51.5 centimer
 • Hoogte: 92 centimeter

In vergelijking met de meeste crosstrainer is dit dus een relatief kleine crosstrainer.

Verwacht geen wonderen van deze crosstrainer. Als je een echte intensieve thuisgebruiker bent dan zul je waarschijnlijk beter af zijn met een wat uitgebreidere crosstrainer van betere kwaliteit.

Als je van plan bent om af en toe te trainen dan zal de Powerpeak FET8265P waarschijnlijk prima voldoen aan je verwachtingen. Lees de volledige review van de de kleine Powerpeak FET8265P crosstrainer hier.

Vergelijk allerlei crosstrainers

Mocht je op zoek zijn naar een ander model (niet opklapbare) crosstrainer dan raad ik je aan om eens op deze pagina van onze site te kijken. Hier zijn de beste crosstrainer modellen met elkaar vergeleken.

Succes met je keuze!

Plaats een reactie