Crosstrainer Huren Of Toch Kopen?

Laatste update:

Een crosstrainer huren lijkt in principe geen verkeerde keuze. Gewoon even een aantal maanden op proef zul je denken en kijken of het iets voor mij is. Maar doe je er nou daadwerkelijk goed aan om een crosstrainer te huren of kun je beter een crosstrainer kopen? Ontdek in dit artikel waar je allemaal rekening mee moet houden als je een crosstrainer gaat huren!

Crosstrainer huren, waar moet je rekening mee houden?

Bij het huren van een crosstrainer zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Deze hebben vooral betrekking op het huurcontract wat je aangaat. Aangezien het huren van een crosstrainer natuurlijk altijd gepaard gaat met een huurcontract.

Kijk goed naar de voorwaarden van het contract. Sommige contracten hebben bijvoorbeeld een minimale looptijd van 3, 6 of soms wel meer dan 12 maanden. Het is daarom verstandig om te letten op:

 • De contractstermijn, kijk goed naar de duur van het contract. Hiermee voorkom je een eventueel ongewenste (langere) duur van het contract.
 • Of het contract automatisch stilzwijgend wordt verlengd. Veelal is het zo dat als je niet een maand van tevoren het contract opzegt dat het contract dan automatisch met een maand of twee wordt verlengd.
 • De manieren waarop je het contract op kunt zeggen; moet dit per brief of mag je het ook telefonisch opzeggen. (Persoonlijk zou ik het altijd via de post doen en een kopie maken van de brief, dan heb je zelf ook altijd alles zwart op wit.)
 • Bestaat er een eventuele optie tot koop. En zo ja, zit er een korting verbonden aan het kopen van de crosstrainer op het moment dat je de crosstrainer al een tijd hebt gehuurd.
 • Wordt er een waarborgsom in rekening gebracht? Vaak wordt er namelijk een percentage van de volledige koopsom als borg gehouden voor het geval dat er iets met de crosstrainer zou gebeuren.

  crosstrainer huren

  Crosstrainer huren of kopen?

Daarnaast kun je nog rekening houden met de eventuele bezorgkosten. Bezorgen en eventueel installatie is meestal niet gratis, let hier dus goed op alvorens je een huurcontract aangaat.

Bezorging aan huis

Ook is het verstandig om rekening te houden met de eventuele bezorging. Vaak wordt er verwacht, omdat je een huurcontract dient te tekenen, dat de aanstaande contractant zelf lijfelijk aanwezig is.

Kijk ook altijd goed welk merk crosstrainer je gaat huren. Niet elke crosstrainer is even geschikt voor ieder persoon. Daarom is het handig om eerst jezelf goed te oriƫnteren. Je kunt hierbij gebruik maken van de crosstrainer vergelijkingstest voor het kopen van een crosstrainer.

Wat zijn de voordelen van een crosstrainer huren?

Aan het huren van een crosstrainer zitten een aantal voordelen. De belangrijkste voordelen van het huren van een crosstrainer zijn als volgt:

 • Als je niet zeker weet of het trainen op een crosstrainer iets voor je is en je overweegt om een crosstrainer te kopen dan is het een prima manier om relatief vrijblijvend de crosstrainer naar keuze uit te proberen.
 • Je krijgt de mogelijkheid om de crosstrainer die jou eventueel geschikt lijkt om te kopen eerst een bepaalde periode uit te proberen voordat je overgaat tot koop.
 • Het is op de korte termijn goedkoper dan het kopen van een nieuwe crosstrainer of vaak ook goedkoper dan een abonnement op de sportschool.

Wat zijn de nadelen van een crosstrainer huren?

Een crosstrainer huren niks mee, toch? In principe zou je zeggen dat met het huren van een crosstrainer niks mis is. Er zitten echter ook wat nadelen aan het huren van een crosstrainer. Deze zijn:

 • Het is op de langere termijn duurder om een crosstrainer te huren dan een crosstrainer te kopen. Bedenk daarom goed of je zeker weet dat je over wilt gaan tot het huren van een crosstrainer. Als je twijfelt kun je altijd gebruik maken van onze pagina over de beste crosstrainers voor thuis.
 • Je bent geen eigenaar van het product dat je huurt. Stel dat er iets gebeurd met de crosstrainer, wat dan? Meestal ben je dan je borg plus een eventueel eigen risico kwijt. Het is daarom goed om je twee keer de vraag te stellen of je daadwerkelijk wel een crosstrainer wilt huren of dat je toch liever een crosstrainer koopt die direct jou eigendom is.

Wat is een eventueel alternatief?

Voor het huren van een crosstrainer zijn in principe twee alternatieven. Persoonlijk zou ik er niet voor kiezen om niks te doen, daar wordt niemand beter van. Je zou daarom kunnen kiezen voor de sportschool of het kopen van een crosstrainer. Als je niet vast wilt zitten aan een duur maandelijks sportschool abonnement dan is het misschien verstandig om toch te kiezen voor het kopen van een crosstrainer.

Plaats een reactie