Crosstrainer Of Hometrainer; Welke Is Het Beste?

Laatste update:

De keuze tussen een crosstrainer of hometrainer is een keuze die veel mensen aan het twijfelen brengt. Logisch, want je kan je geld maar één keer uitgeven en je wilt natuurlijk wel zo effectief mogelijk trainen.

Daarom helpen we jou in dit artikel een goede keuze te kunnen maken tussen de hometrainer en de crosstrainer. Lees zeker verder als je wilt weten welk fitnessapparaat het beste is!

Hometrainer of crosstrainer?vraagteken

Laten we voorop stellen dat de keuze voor een fitnessapparaat heel persoonlijk is. De één verbrand het liefst calorieën op de hometrainer, terwijl de ander misschien de voorkeur geeft aan de crosstrainer.

Bij de keuze voor een geschikt fitnessapparaat is het vooral belangrijk dat je je prettig voelt bij de beweging die je op het fitnessapparaat gaat maken. Als je van plan bent om regelmatig gebruik te gaan maken van het apparaat dan is het wel zo fijn als je je comfortabel voelt bij de beweging. Ook weer niet te comfortabel natuurlijk, want je wilt wel resultaten zien ;).

Als de beweging die je dient te maken op het fitnessapparaat prettig aanvoelt dan maak je de grootste kans dat je daadwerkelijk een aantal keer per weken gaat trainen. En dit ook langere tijd vol houdt. Bedenk dus goed bij welke beweging jij je prettig voelt.

Er zijn ook andere redenen waarom je voor een hometrainer of juist voor een crosstrainer zou kunnen kiezen. De belangrijkste reden is misschien wel welk fitnessapparaat je het beste resultaat oplevert.

Persoonlijk ben ik voorstander van de crosstrainer. Niet perse omdat ik de beweging zo fijn vind, of omdat deze site over crosstrainers gaat, maar gewoon om het feit dat je over het algemeen betere resultaten ziet op een crosstrainer ten opzichte van een hometrainer. Ik zal je uitleggen waarom je betere resultaten zult zien op een crosstrainer.

Betere resultaten met een crosstrainer

Afhankelijk van hoe intensief je traint zul je over het algemeen op een crosstrainer betere resultaten zien als met een hometrainer. Het voordeel van een crosstrainer ten opzichte van een hometrainer is voornamelijk dat je je bovenlichaam en onderlichaam traint. Terwijl je op een hometrainer vooral je onderlichaam traint.

Ook kun je op een crosstrainer meer spiergroepen trainen, omdat je op een crosstrainer in plaats van alleen een voorwaartse beweging ook een achterwaartse beweging kunt maken.

Met de voorwaartse en achterwaartse beweging op de crosstrainer train je het volgende;

  • Bij een voorwaartse beweging train je voornamelijk je bovenbenen (en bovenlichaam)
  • Bij een achterwaartse beweging train je vooral je bilspieren en hamstrings (en natuurlijk ook je bovenlichaam)

Je kunt er ook voor kiezen om zonder hendels te trainen. Dit zorgt er voor dat je je algemene stabiliteit verbeterd. Op een hometrainer is alleen een voorwaartse beweging mogelijk. Een crosstrainer biedt dus meer mogelijkheden om verschillende spiergroepen trainen.

Conclusie

Je resultaten houden natuurlijk niet alleen verband met de keuze voor een crosstrainer in plaats van een hometrainer. Het ligt er ook aan hoe hard je traint en hoe vaak je traint.

Toch zul je over het algemeen op de crosstrainer betere resultaten zien als op een hometrainer. Dit komt doordat je zowel je onderlichaam als je bovenlichaam traint, daarnaast zorgt de mogelijkheid om achterwaarts en voorwaarts te trainen voor nog meer variatie in de training. Wat uiteindelijk ook zal zorgen voor betere en snellere resultaten. Als je je prettig voelt bij de beweging op een crosstrainer dan wil ik je zeker adviseren om daarom te kiezen voor een crosstrainer.

Mocht in de toekomst hulp nodig hebben bij het zoeken van een geschikte crosstrainer voor thuis. Lees dan ons artikel over de beste crosstrainers voor thuis.

Succes met je keuze!

Plaats een reactie